Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kint dolgozom angliában egy...

Ruszki4310 kérdése:

Kint dolgozom angliában egy ügynökségen keresztűl. Átvernek, többször beszéltem velük de nem fizetnek szabit és kevesebbet adnak mint ami az órabérem. Szeretném őket felelösségre vonni, milyen szervezethez lehet fordulni?

Figyelt kérdés
Angliai munka
2019. jan. 3. 12:16
 1/6 anonim válasza:
100%

Hát, nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen ügynökségek mindig beleírják ezeket a sorok közé az apróbetűs részbe árnyaltan, pont hogy ne tudd őket felelősségre vonni, a végén pedig mossák kezeiket.

Át lehet nézni a szerződést, de sajnos nem hiszem, hogy felelősségre tudod vonni őket, mindig úgy csinálják, hogy győztesen kerüljenek ki belőle, nem hülyék ezek.

Én a helyedben otthagynám őket, és keresnék egy olyan munkáltatót, amihez nem ügynökség közvetít ki, hanem maga a manager/nagyfőnök ír veled szerződést.Pl ki9csit jobb angollal valami konyhás, barista munka simán jó.

Nem tudom, mennyire volt hasznos a válasz, remélem azért valamit tudtam segíteni. :)

2019. jan. 3. 12:32
 2/6 A kérdező kommentje:
A válaszod olyan dolgot mond el ami természetes,még szép hogy otthagyom. De amit csinálnak nem fer. Ráérek meló után és szivesen fektetnék erőt energiát a bosszúba. Szoval a kérdést átfogalmazom. Létezik bármilyen szervezet aki felelösségre vonná őket ? A rendörségi feljelentést leszámitva.
2019. jan. 3. 13:00
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Volt szerződésed? Érted, ami benne áll? Megkaptad ami a szerződés szerint megillet? Ha igen, akkor nincs miről beszélni. Ha nem, akkor érdemes ügyvédet felkeresni, ő fogja tudni megmondani, milyen bizonyítékokra van szükséged (elég-e a fizetési papírod és a szerződés, stb.), és milyen jogi lehetőségeid vannak.

Nem ismerem az angliai helyzetet, de Németországban az első beszélgetés ingyenes, és abból már elég egyértelműen kiderül, érdemes-e foglalkozni az üggyel, vagy jobb békén hagyni.

2019. jan. 3. 13:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Értem akkor nem elég egy névtelen bejelentés ami alapján kivizsgálnák minden rendben megy e az adott ügynökségnél.

Nos őszinte leszek akkor megprobálok blöffölni hogy feljelentem őket ha nem fizetnek ki rendesen. Vagy bejön vagy nem.

Köszönöm a válaszokat.

2019. jan. 3. 13:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ebből a válaszból ugye pont nem derül ki, volt-e szerződésed, mi áll benne, stb.
2019. jan. 3. 13:44
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy? Ez azért lényeges, mert más az órabér, ha 21 alatt vagy, megint más, ha felette. Mennyi NI-t, Tax-ot vonnak vonnak a fizudból? Szerződés szerinti órabéred? Illetve mióta vagy az agency-nél? Melyik agency? Holiday pay sok agency-nél csak 3 hónap után jár. (Angliában élek)
2019. jan. 3. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!