Kint dolgozom angliában egy ügynökségen keresztűl. Átvernek, többször beszéltem velük de nem fizetnek szabit és kevesebbet adnak mint ami az órabérem. Szeretném őket felelösségre vonni, milyen szervezethez lehet fordulni?
Hát, nekem az a tapasztalatom, hogy az ilyen ügynökségek mindig beleírják ezeket a sorok közé az apróbetűs részbe árnyaltan, pont hogy ne tudd őket felelősségre vonni, a végén pedig mossák kezeiket.
Át lehet nézni a szerződést, de sajnos nem hiszem, hogy felelősségre tudod vonni őket, mindig úgy csinálják, hogy győztesen kerüljenek ki belőle, nem hülyék ezek.
Én a helyedben otthagynám őket, és keresnék egy olyan munkáltatót, amihez nem ügynökség közvetít ki, hanem maga a manager/nagyfőnök ír veled szerződést.Pl ki9csit jobb angollal valami konyhás, barista munka simán jó.
Nem tudom, mennyire volt hasznos a válasz, remélem azért valamit tudtam segíteni. :)
Volt szerződésed? Érted, ami benne áll? Megkaptad ami a szerződés szerint megillet? Ha igen, akkor nincs miről beszélni. Ha nem, akkor érdemes ügyvédet felkeresni, ő fogja tudni megmondani, milyen bizonyítékokra van szükséged (elég-e a fizetési papírod és a szerződés, stb.), és milyen jogi lehetőségeid vannak.
Nem ismerem az angliai helyzetet, de Németországban az első beszélgetés ingyenes, és abból már elég egyértelműen kiderül, érdemes-e foglalkozni az üggyel, vagy jobb békén hagyni.
Értem akkor nem elég egy névtelen bejelentés ami alapján kivizsgálnák minden rendben megy e az adott ügynökségnél.
Nos őszinte leszek akkor megprobálok blöffölni hogy feljelentem őket ha nem fizetnek ki rendesen. Vagy bejön vagy nem.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!