Hogyan érjem el, hogy olvassák amit írok Wattpadra?
Jókat kell írni és majd olvassák. Ha annyira jó, akkor érdemes egy marketinget nyomni rá.
Én biztos nem olvasok bele ez alapján.
Szia!
Amit itt írtam a linken másodiknak, abban vannak használható dolgok:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
DE a legjobb, ha nincsenek nagy elvárásaid.
Vagy keress hasonló platformot, illetve hirdetned kell magad, erre szakosodott Facebook csoportokban.
És két hasznosnak tűnő idézet:
"A wattpad közönségét nagyrészben tinilányok alkotják. Az ő ízlésüknek és érdeklődésüknek megfelelő tartalmat kell biztosítanod ahhoz, hogy olvassanak. Őket még nem érdeklik a leírások, a bonyolultabb történések, az ábrázolt világ és a karakterek hitelessége, nekik nagyjából elég, ha Híres Fiú és Átlagos Lány találkoznak, HF szerelemre lobban ÁL iránt és együtt szökdécselnek a vadvirágos tarka réten a lenyugvó nap felé, miközben kacagásuk az eget verdesi. Ezt pedig a legtöbb történetben megkapják, csak a körítés változik, más világban, más univerzumban játszódik, de az alap ugyanaz.
Aztán ott van a közösség. Te dicséred az én történetemet, én dicsérem a tiédet, én adok csillagot, de elvárom, hogy te is adj. Kritikai érzék nem nagyon van (sokan csak tiniknek szóló irodalmat olvasnak, mást soha, honnan is lenne?), bármilyen értelmezhetetlen, hibáktól hemzsegő, klisés nyolcmondatos "fejezetre" kaphatsz "jajdecuki tökügyi vagy, fojtazsd léci"-típusú kommenteket. Ha vannak barátaid, van nézettséged, ha nincsenek, akkor nézettséged sincs, legfeljebb a vadászok tévednek be néha, akik feltúrják a wattpadot valami normális után (bár ők meg nem fognak csillagot adni ilyesmire)."
"Kommentelj más emberek történetei alá, hátha az író vagy más olvasó arra jár, és rákattint a profilodra. Esetleg keress valami ilyennel foglalkozó facebook csoportot, és ott hirdesd."
Publikálhatnál Merengőn is. Ott kapsz jó kritikákat is, de ha többre vágysz, akkor ott van a Merengő kritika klubja is, tőlük is kérhetsz kritikát. Azért szerintem ott más fajta kritikát is fogsz kapni, mert nem mindegy, hogy akinek megmutattad mennyire ismeri ezt a világot, a Merengőn sincsenek profik, de sok jó író van, és nyílván másként látnák a történeted olyanok, akik x éve írnak, és tapasztaltak már ezt-azt, jobb tanácsokkal tudnának szolgálni. (Persze wattpadon is vannak veterán, nagyon jó írók, csak kevés.)
Másrészt a Merengőn adminok nézik a helyesírást, és csak akkor mehet fel a történet, ha valóban rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!