Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Bianka név nektek is kicsiny...

A Bianka név nektek is kicsinyítő?

Figyelt kérdés
Nekem mindig kislányos név, picike, aranyos, Bianka. Nem tudom egy komoly felnőtt nőn elképzelni. Ti is így látjátok? Amúgy szép név (a Blanka szebb és felnőttesebb), csak túl gyerekes.
2018. dec. 26. 01:08
 1/5 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem megszokás kérdése. Az idősebb korosztályban még nem elterjedt ez a név. Az én környezetemben, ismerősi köreimben 3 Bianka is van.

22/Bianka

2018. dec. 26. 01:51
 2/5 anonim ***** válasza:
70%
Vehető 'becéző kicsinyítésnek' is, figyelembe véve, hogy a 'kicsinyítés' nem jelenti a 'lekicsinylést'!
2018. dec. 26. 06:20
 3/5 anonim ***** válasza:
89%

Én semmi kislányost nem érzek benne. De ha elfogadom a véleményed (miért ne tenném), akkor az Erika is az.

Ez a név a germán eredetű Blanka olasz változata.

A -ka -ke végű szavak nem feltétlenül kicsinyítőképzősek.

2018. dec. 26. 09:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Bianka jobban tetszik, és egyáltalán nem kicsinyítő, kislányos. A Blanka nem tetszik, öregasszonyos, vagy a híres régi film jut eszembe róla, vagy valami madárfajta. ( búbos banka, búbos blanka:D)
2018. dec. 26. 13:50
 5/5 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem a Bianka szèp nőis nèv, èn se tudnám elkèpzelni egy 50 èvesnek, gondolom ez akkor mèg nem volt divat.

Èn a Blankát találom ilyen règi magyar filmes nèvnek:D Az Erikát meg öregesnek.

2018. dec. 27. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!