Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kreatív nyelvhasználók! Van...

Kreatív nyelvhasználók! Van arra valamilyen kifejezés a magyarban, amikor valaki nevetés helyett csak fújtat egyet, de a kommunikációban annak is egyfajta nevetésértéke van? Esetleg segít valaki kifejezést fabrikálni rá?

Figyelt kérdés
Regényíráshoz lenne rá szükségem. Olyan gyakori jelenség, de íráskor mindig kerülgetem, mert nem találok rá szót.

2018. dec. 24. 01:43
 1/5 anonim ***** válasza:
84%
Kuncogok a kérdéseden. Ilyent én még soha nem tapasztaltam. Fuldoklok a nevetéstől.
2018. dec. 24. 12:03
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

Uuu ez nagyon jó kérdés :D

Értem mire gondolsz de én se ismerek erre hivatalos magyar kifejezést.

Talán a kuncog vagy nevetett magában vagy esetleg felhorkantott/horkantott egyet kifejezés közelíti meg a jelentését :D

2018. dec. 26. 12:45
 3/5 anonim válasza:
javaslom, fejezd be a regényt.
2019. okt. 22. 20:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Horkant esetleg? Megfelelő körítéssel szerintem teljesen rendben van
2020. máj. 30. 21:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor olyan hangot adok ki (ha nem nevetek, csak így fújtatok), hogy "tssz" :DD Hülyén hangzik, de hirtelen ez jutott eszembe.
2021. febr. 6. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!