Hallókészülékesek! Ti nem érzitek cikinek a készüléket? Nem zavar ha bámulnak miatta?
Szemüveget lehet akár divatból is hordani.
Egy hallókészülék ennél sokkal egyedibb dolog. Ha olyan készülékre van szükséged, ami látható (nem hallójárati) akkor számolnod kell vele, hogy időnként megnézik, mi van a füledben, és ilyenkor egyes embereknek megváltozik a viselkedése. Velem például gyakran előfordult, amíg ilyen készülékem volt, hogy elkezdtek velem kiabálva beszélni. Azok, aki ezt tették, biztosan a majdnem süket idős nagymamájukkal kapcsoltak össze gondolatban, akinek a hallásán kívül más egyéb problémái is voltak. (A jó hallás és a jó beszédértés nem feltétlenül jár együtt.)
Egyébként pedig azok, akik engem ismertek meg így, nem a nagymamájuk volt ilyen, azok tök normálisan beszélnek hozzám, és szerencsére én se igénylem, hogy kiabáljanak.
Emiatt régebben elég cikinek éreztem néha, hogy hallókészüléket kell hordanom. Szerencsére a technika fejlődik, és most már a modern hallójárati készülékemet nagyon kevesen veszik észre. Akik észreveszik, azok pedig már eleget beszéltek velem ahhoz, hogy ne befolyásolja őket a viselkedésükben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!