Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » TθP FANOK! Mi a Twenty One...

TθP FANOK! Mi a Twenty One Pilots - 'Trench' -album teljes teóriája?

Figyelt kérdés
Legelőször, amikor meghallottam a Trench -album zenéket, nagyon megtetszettek, mint például a 'Nico and the niners', ezért gondoltam utánajárok, mert nagyon érdekelt. Kiderítettem pár dolgot erről az elméletről miszerint kilenc püspök uralja Dema városát, ami egyébként a szorongást, és a depressziót jelképezi, és ahogy próbálnak onnan szabadulni. De nem tudom pontosan, mi az egész történet, mint pl. Kicsoda Clancy, hogyan kerültek Dema -ba, mi a kilenc püspök neve, stb. Stb.. Szóval ezekre keresek választ, és nagyon megköszönném, ha valaki leírná nekem pontosan ezeket! <3 Várom a válaszokat! ^^

#Dema #Twenty One Pilots #trench album #twenty one pilots teória #nico and the niners #twenty one pilots elmélet
2018. dec. 14. 02:16
 1/4 anonim ***** válasza:
78%

Dema egy város, 9 kerülettel. Minden kerületnek van egy püspöke. A 9 püspök Andre, Lisden, Keons, Nico, Reisdro, Sacarver, Nills, Vetomo és Listo (ha gondolod leírom hogy mit jelentenek a nevek). Clancy igazából Tyler, erre később visszatérek. Szóval Clancy egy fiú Demában, aki Keons kerületében él. A naplójában leírja, hogy az összes püspök gonosz, de Keonst mindig kedvesnek látta, nem olyannak mint a többit. Ez egy elég erős utalás arra, hogy minden püspök gonosz, csak a saját kerületük előtt mutatják kedvesnek magukat, hogy az emberek ne akarjanak megszökni Demaból - mert hát csak úgy kimenni nem lehet. Emiatt jön létre a Banditok csoportja, Josh vezetésével. Ők a lázadók, akik megpróbáltak kijutni (és majdnem mindenkinek sikerült is) Demaból. Terepmintát és sárgát viselnek, hogy ne tűnjenek fel (a terepminta magától értetődő, a sárgát pedig nem látják a püspökök. Nem tudom ismered-e a ‘they can’t see fce300’ mondást - ami igazából egy gif -, de ez erre utal. Az fce300 hex kód a legtisztább, ‘legsárgább’ sárga. Ez a heavydirtysoul videóra is visszanyúlik (mint ahogy az egész album, lásd: jumpsuit car, stb), mert Nico vezeti a lángoló autót, ami azért megy egyik sávból a másikba az úton, mert sárga a sávelválasztó, így Nico nem látja). Nekik sok jelképük van, többek között az FPE szimbólum. Az FPE a Blurryface erában ‘the few, the proud, the emotional’-t jelentett, most viszont azt, hogy Failed Perimeter Escape, azaz elbukott szabadulási kísérlet. Ezt a címet azok a Banditok kapják, akik nem jutottak ki Demaból, de nagyon büszkén viselik. A Banditok tábora Trench, egy kisebb völgy Dematól nem messze. A levitate videóban Tyler (pontosabban Clancyt) ide menekítik ki. Visszatérve Clancyre, ő Tyler alteregója, csakúgy mint Blurryface. Elmondása szerint azért kreálta ezt az egész új világot, mert ő az irányítója. Belehelyezte magát Clancy személyében (Blurryfacet pedig Nico személyében), és szabadon tud kísérletezni. Kicsit olyan mint egy sakk játszma, de minden bábút ő mozgat. Ezek tények, viszont vannak olyan teóriák, hogy mivel Tyler elmondása szerint ez egy fikcionális világ, mondhatni egy kísérlet, az egész egy illúzió - sokak szerint álom. A heavydirtysoul videóban a teória szerint Tyler elalszik a kocsiban. Gondolj bele, ha egy égő, széteső autóban elalszol, valószínű belehalsz, viszont Tylernek semmi baja nem lett. Ez azért van, mert Josh megmentette - csak úgy mint most a Banditokkal. A teória szerint tehát Tyler elaludt az égő kocsiban, és egy iszonyú rémálma volt. Ez a rémálom Trench. Bezárva egy városba, lázadóként kijutni a lelkitársad segítségével és rettegésben élni - ez az egész álma. Beképzelte az autó sofőrjének Nicot, ahogy szó szerint vezeti, irányítja az életét.

Remélem érthető volt, ha nem vagy túlságosan benne a dologban akkor egy szót sem fogsz érteni :D

2018. dec. 19. 21:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A sleeper dolgokat kifelejtettem, ha a hiátuson (2017 júliusban kezdődött és idén augusztusban lett vége) nem voltál itt akkor nem fogod érteni. A rémálom teóriához kapcsolódik többek közt a Jumpsuit videó eleje, ahol Tyler az égő (pontosabban már csak füstölő) autó tetején a következőt mondja: “We’ve been here the whole time. You were asleep. Time to wake up.” Lefordítva: végig itt voltunk. Aludtál. Ideje felkelni. A teória szerint itt kelt fel a rémálomból, és itt jött rá, hogy nem volt igazi.

A sleepers dolgok egészen tavalyig visszanyúlnak. A hiátus megkezdésekor kiraktak egy csomó lyricset, amiben a hiátusra utaltak, magyarul egy szünetre. Tehát itt ‘aludtak’. Ez a teória bárkinek is jutott eszébe, nem rossz elgondolás, de nincs teljesen kigondolva, mert ennek semmi köze Trenchez. Maximum a heavydirtysoul videóhoz csatlakozik. Ezt még nekem is nehéz megértenem, pedig több mint 3 éve szektatag vagyok, itt vagyok velük, követem őket. Furcsa egyébként így magyarokkal beszélni erről, annyira hozzászoktam az angolhoz ilyen téren :D

2018. dec. 19. 21:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Úristen köszönöm szépen!! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de így utólag is nagy köszönet! Eddig még csak angolul találtam erről videókat, lapokat, szóval örülök, hogy most végre valaki leírta magyarul ^^" És bár én nem vagyok olyan régóta fan, de igyekszem utánajárni ezeknek, teóriákat olvasgatni, mivel nagyon érdekel a téma! pár dologról tudtam, de nem mindenről, sokat segítettél, hálás vagyok! :D <3
2019. febr. 4. 00:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Úristen köszönöm szépen!! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de így utólag is nagy köszönet! Eddig még csak angolul találtam erről videókat, lapokat, szóval örülök, hogy most végre valaki leírta magyarul ^^" És bár én nem vagyok olyan régóta fan, de igyekszem utánajárni ezeknek, teóriákat olvasgatni, mivel nagyon érdekel a téma! pár dologról tudtam, de a legtöbbről nem, sokat segítettél, hálás vagyok! :D <3
2019. febr. 4. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!