Ezért érdemes beleírni a vásárlók könyvébe?
Több alkalommal előfordult már, hogy amikor töményebb, vagy 10%-nál erősebb alkoholt vásároltam ajándékba vagy valami alkalom végett, az eladók húzták a szájukat és megjegyzéseket tettek, miszerint épphogy betöltöttem a 18-at. Na itt az a probléma, hogy amikor első alkalommal vásároltam EGY üveg krémlikőrt, (ami körülbelül 13%-os volt) megkaptam, hogy épphogy elmúltam 18 éves, hogy korán kezdem, pedig ekkor már hónapokkal betöltöttem.
Ha nagykorúságom betöltése után 1 nappal/héttel kíséreltem volna meg ezt, akkor még azt mondom igen, épphogy betöltöttem, bár a rosszindulatú megjegyzések így sem lennének jogosak, mert jogilag semmi kivetnivaló sincs benne. Továbbá egyáltalán nem biztos, hogy ha valami erősebbet veszek az magamnak lesz. Bárkinek vehetem, bármilyen alkalomból, az eladó ezt nem tudhatja, magyarázattal pedig nem tartozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!