Ha csütörtökön be fizettem a csekket ma már be ért a gázszolgáltatóhoz?
Csak tippelni tudom, hogy nem a szolgáltató ügyfélszolgálati irodájában történt a befizetés. Azt is, hogy nem a ritkábban használt bankfióki befizetéssel, hanem a postán.
Ha nem tévedtem le a helyes tipp ösvényéről, akkor „A Posta a készpénzátutalási megbízás bizonylaton feltüntetett összeget a befizetési bizonylat OCR sávjában szereplő fizetési számlaszám vagy egyéb azonosító alapján, a tárgynapi elszámolási időponttól számított második munkanapon, a fizetési számlán történő jóváírás céljából a számlát vezető hitelintézethez juttatja el.” ← A MAGYAR POSTA ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI A KÉSZPÉNZÁTUTALÁSI MEGBÍZÁSSAL, ÉS EXPRESSZ KÉSZPÉNZÁTUTALÁSI MEGBÍZÁSSAL TÖRTÉNŐ KÉSZPÉNZBEFIZETÉS SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ
Ez azt jelenti, hogy tegnap eljuttatták a gázszolgáltató pénzintézetéhez; a gázszolgáltató számláján a jóváírás bizonyára már tegnap, de legkésőbb ma reggel megtörtént.
Csakhogy! A szolgáltatónak a beérkezett befizetéseket könyvelniük kell. Olyan szolgáltatóknál, ahol lehetőség volt regisztrálni, és látom a számla-ügyeimet, azt látom, hogy 3-5 munkanap, mikorra lekönyvelik, addig be nem fizetettnek látszik. Éppen ma (kedd) délelőtt néztem, hogy egy pénteki (reggel 5:07-kor történt) csoportos beszedés státusza: befizetésre vár. Persze, ha eljutnak addig, hogy lekönyvelik, akkor a tényleges beszedés napját, múlt pénteket fogják szerepeltetni (a következő számlán az a dátum lesz, ahhoz írják majd, hogy „Befizetését köszönjük!”), de jelenleg, tartozásomként szerepel.
Persze, ha megérkeznének a szerelők a kikapcsolásra, nekik megmutathatod a befizetést igazoló csekket. Aztán vagy telefonálgatnak, hogy „aranyos Katikám, nézd már meg légy szíves…”, és lehet, hogy utána tudnak nézni és elfogadják; de lehet, hogy azt mondják: „mi azt az utasítást kaptuk, hogy kapcsoljuk ki a szolgáltatást, intézze az ügyfélszolgálattal a visszakapcsolást!”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!