Nem gondoljátok hogy az internet tönkreteszi a világunkat?
17:28 vagyok...nem akarok vitatkozni, eltér a vélemény-ünk. Ezzel nincs semmi gond...hisz mindenki másképpen gondolkodik.
Azért egy pár kérdést engedj meg nekem. Ha ennyire internet ellenes vagy, miért van interneted? Miért az interneten keresed a választ a problémádra? Nem gondolod, hogy mindenki azért nettezik annyit, mert csak ott kap választ a kérdéseire?
Na b@zmeg, most itt rinyálsz hogy milyen szörnyűséges és felesleges a net? Tudod mi volt szörnyűséges? A világháború!
Vannak rosszabb dolgok is, mint amit te leírtál! Azt is írtad, hogy megakadályoztad volna a netet feltalálni, vagy esetleg még a számítógépet is! Na, most akkor kurv@ra örülne mindenki, mert egy csomóan meghaltak volna mindenben, mert nem létezne se röntgen, se semmi, nem lennének hírszerző műholdak, és azt se tudnánk, milyen a világegyetem, nem beszélve a betörésekről, amiket nem tudtak volna megelőzni számítógép nélkül. Meg hülye leszek elmenni a legközelebbi focipályára és ott elfáradni, ha itthon fáradság nélkül is szórakozhatok. És legközelebb akkor írj, ilyen kérdést, ha abba jobban belegondolsz!
Hát még mindig jobb netezni, mint a TV előtt ülni. Az sokkal jobban butít.
A legtöbb ember meg csak akkor netezik, ha épp nincs jobb dolga, szóval annyira nem vészes a helyzet.
hol lennénk internet nélkül?
Amúgy nem tudom hol laksz, de errefelé már nem olyan nagy dolog az internet, sőt a kisgyerekeket nem is érdekli igazán. Régebb, amikor újdonság volt, akkor majdnem napokat töltöttek internetclubokban.
Az én életemet például úgy könnyíti meg, hogy néhány iskolai hivatalos papírért nem kell átutazni a fél országon, csak megigénylem a sulis rendszerben, és elküldöm e-mailben. Olyan szakon tanulok, ahol ugyan fel tudok használni rendesen, kézbevehető könyveket, az a szakirodalom viszont nagyon sok esetben elavult, míg a netes sokkal frissebb. Sok online nyelvlecke, és teszt, ami mind nagy segítség nekem. Munkát is egy internetes közösségi oldal által találtam - távmunka, és internet nélkül nem igazán találtam volna rá.
A beadandókat úgy is el tudom küldeni a tanárnak, hogy én az Alföldön vagyok, ő meg Zala megyében. Nem nézek tévét, de a hírekről vagy időjárásról tudok informálódni. Tételek kidolgozásához megint csak hasznos. Én hagyományos könyvtárba is járok emellett, és a kettő plusz a jegyzeteim alapján szerzem a tudásanyagomat.
Ezek voltak a pozitívumok.
Negatívum, az ilyen oldalak, mint ez is, a közösségi oldalak, játékok rengeteg időt elrabolnak az ember életéből.
Az amit mondtál, hogy egyre kevesebb a gyerek az utcán. Szóval ne az utcán játszanak, mi sem ott játszottunk, hanem a parkokban, játszótereken, belógtunk nyáron a suli udvarra, közeli kiserdőben, folyóparton, hol egyik barátnál, hol másiknál. A mai gyerekek egy része tényleg nem túl kreatív, de ez annak is köszönhető, hogy két évesen nem pótkerekes biciklit kapnak, hanem laptopot meg beszélő Micimackót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!