Elhagytam az irataim, majd megtaláltam őket, de kirakta egy ismeretlen ember facebookra az összes személyes adatom. Mit tegyek?
S ha újat kérsz, akkor mi lesz. Mármint az összes adatodat tudni fogják így is úgy is! Lakcímkártyának nemáom értelmét, hogy újat csináltas, mert azon az alap személyes adatokon, s a címen kívül nincs más. Az meg már fenn van. (S alapból sem olyan nagy titok.)
Személyit azt igen, csináltas újat, hogy legyen új szám!
És már leszedte a képeket?
Egyébként jóindulat ide, jóindulat oda, ez bűncselekmény volt. Feljelenteni persze felesleges.
Úja igazolványt csináltathatsz, egy évben egyszer ingyenes.
Tényleg minden látszik, amivel vissza lehet élni?
Idéznék egy cikket.
"Álláshirdetést feladva szerezte meg egy férfi több tucatnyi ember személyes adatait, majd ezeket felhasználva országszerte vásárolt hitelre telefonokat, de azokat eladta, a részleteit pedig nem fizette - tájékoztatta Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t."
Ha kitette azt nagyon sokan láthatták, ezért kockázatot jelent. Fel én sem jelenteném, mivel valószínűleg jóhiszeműen járt el, csak jót akart és nem gondolta meg a dolgot. Viszont a neve nélkül, hogy ő se kerülhessen bajba, közölném az okmányirodában és kérnék új igazolványt. Fontos hogy "ne emlékezz" az illető nevére, mert komoly bajba kerülhet más adatainak visszaélésének vádja miatt.
Talán ingyen is kiállítják. A lakcím kártyából meg tényleg nem érdemes újat csináltatni, az gyenge láncszem ebben a kérdésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!