Fate stay night nevü anime folytatásánál el akadtam mert nem értem akkor most a fate stay night unlimited blade works-be ujra kezdödik minden? És azután is van folytatás de azt se értem. Esetleg valaki részletesen el magyarázná hogy mi van?
Az anime egy visual novel feldolgozás (egyfajta játék sok-sok szöveggel, a játékmenetet úgy irányíthatod, hogy bizonyos helyeken döntéseket kell hoznod). Ennek a visual novelnek három route-ja (út, fő játékmenet) van: a sima Fate/stay night, ezt dolgozta fel a 2006-os anime; a Fate/stay night: Unlimited Blade Works, aminek az animéje 2014-2015 között futott; és a Fate/stay night: Heaven's Film, amiből egy háromrészes filmsorozat készül, az első része már megjelent, a másodikat 2019 januárjában kezdik el vetíteni a japán mozik. Ezek lényegében párhuzamosan futnak egymás mellett, ugyanazt az időintervallumot dolgozzák fel ugyanazokkal a karakterekkel, csak kicsit más eseményekkel.
Készült ehhez egy előzménytörténet, a Fate/Zero, ez az előző Szent Grál háborút mutatja be, ez közvetlenül kapcsolódik a Fate/stay nighthoz.
Aztán vannak még egyéb visual novelek, light novelek, mangák, animék, amik szintén magához a Fate-szériához tartoznak, de többnyire más karakterekkel, más idővonalon történnek ezek, van, amiben visszatérnek a stay night karakterei, és van, amiben nem. Ott van pl. a Fate/Apocrypha, aminek története szerint a Zerós és stay nightos események nem történtek meg; a Fate/Extra: Last Encore, ami 1000 évvel később játszódik, stb. (Van még jó pár Fate/, remélem, nem gond, ha nem soroltam fel őket)
A stay night közvetlen folytatása egyelőre még csak visual novel formájában van jelen, ez a Fate/hollow ataraxia. Mivel a Fate egy eléggé népszerű jelenség Japánban, reménykedhetünk abban, hogy egyszer ez is kap egy animefeldolgozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!