Reklám célból, ha nagy táblát vagy plakátot szeretnék készíteni?
Készíteni, vagy készíttetni? :-D Ok. gyere csináld.
Szoktam imádni mikor bejöttek hozzám, hogy "Jó napot, bélyegzőt szeretnék készíteni."
"Rendben , tessék befáradni, megmutatom hogy kell csinálni." Na jó ennyit a kötekedésről.
Ha már addig eljutottál, hogy van egy cég akinek küldenéd az anyagot, miért nem kérdezed meg tőlük? De ha még nincs, akkor is tőlük kérdezd meg. Minden reklámkivitelezőnek más a heppje. Nekem küldheted corelben is.
Normálisan kérdezni sem tudsz.
Kismillió plakátformátum van. Sok laikus az A/5-ös szórólapot is plakátként aposztrofálja.
Ha nem is ismered a pontos méreteket, legalább valami durva megközelítést adhatnál, milyenre gondolsz.
Egyébként ez egy szakma, nem hinném, hogy mondjuk egy ilyen válasszal sokra mennél:
pdf formátum, nyomdai minőség, Coated Fogra39, UCR black 75% Total ink 340%
Szia
Ha plakátot akarsz, azt nyomdai PDF-ben kell elküldened, 300dpi felbontásban.
Ha táblát akarsz, akkor egy ilyen céget keress (matrica, tábla készítéssel foglalkozót), akik matricára nyomtatják és azt kasírozzák rá egy plexi lemezre. Itt már a mérettől függően elég a 100-150dpi felbontás is, és legtöbb helyen tökéletesen megfelel egy RGB-s JPG kép is (persze a CMYK TIFF a sztenderd), abban az esetben, ha raszteres a tartalom, vagy (képpé exportáláskor) azzá teszed. Vektoros tartalom esetén, egyértelműen PDF-ben.
Ha arra vagy kíváncsi, hogy az előttem szólók miről írnak, arról, hogy inkább bízz meg egy szakembert, mert ez nem készíthető el word-ben és powerpoint-ban :)
Te azt kérdezed, hogy milyen formátumban érdemes a plakátot elküldeni.
Én meg arra lennék kíváncsi, hogy kinek, hová, milyen határidővel, és milyen témában? Na és főleg mennyiért???
Mert azért ezeket sem árt néha tudni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!