Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Győrből Zalába költözni?

Győrből Zalába költözni?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam,hogy Győrből Zalaegerszeg 20km-es agglomerációjába (egy kis faluba a környéken) költöznék.

Imádom Győrt ezt tegyük hozzá,de 31 F vagyok nem akarok egész életemben albérletet fizetni,imádom a szüleimet is,de nem akarok már vissza költözni hozzájuk ahhoz már öreg vagyok.

Amennyi megtakarításom van abból Győrben,de még a közvetlen (20km) agglomerációjában sem lehet kapni semmit.

Ellentétben Zala megyében 5-6 millióért már nagyon takaros kis házakat lehet kapni,,közel Zalaegerszeghez ahol azért szerintem van munkalehetőség.

Ti bevállalnátok?

2018. okt. 24. 11:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlóan gondolkodom én is. Győri panelból a Veszprém megyei szülőfalumba tervezem a visszaköltözést a már üres szülői házba. Munkahely az nincs ott, de van másfél hektáros kertje a háznak ahol vegyes gyümölcsöst lehetne telepíteni és méhészkedni. Nyugisabb ott az élet és így hatékonyabban lehet előrehaladni az életben.

Szerintem te is jobban jársz a terveddel, hisz albérletre csak kidobnád a pénzt és mégsem tiéd a lakás. Ott falun meg mindened megvan, akár pofás ház és gyümölcsöskert. Persze van ami nincs, például a hipermarketek frissen sült péksüteménye nincs falun.

Ha netán önálló vállalkozást akarsz, akkor ott például a mezőgazdaság terén lenne lehetőség. Például fürj, emu, tyúk tenyésztés, tojástermelés, stb. Én dolgoztam a szülői gazdaságban és nagyságrendekkel volt jobb még a diplomás városi munkahelyeknél is. Úgyhogy a ház vásárlásánál akár gondolj az ilyesféle vállalkozási lehetőségekre is. Mert akkor nem csak házat veszel. De ha a mezőgazdaság nem érdekel akkor is lehet mellékeshez jutni. Akár kialakítasz egy boltot, fodrász helyiséget vagy kocsmát és bérbe adod.

Mindenki menekül vidékről, pedig szerintem aranybánya. Nekem a gazdagságot és szabadságot jelenti a falu és a tanya. A városról ezt nem mondhattam el.

2018. okt. 24. 12:17
 2/7 anonim válasza:
Sok téren hasonlítok az első válaszadóhoz, de azt hiszem nem mindenki szeretne gazdálkodni elkezdeni. Azt azért tegyük hozzá, hogy a győri fizetésed 80-85%-át fogod megkapni ott, ami persze attól is függ, hogy mivel foglalkozol. Valamint Győrben azért jóval több lehetőség is van minden téren, én szeretek itt élni. Amúgy meg sokan ingáznak jóval messzebbről is, mint 20km, nem nagy dolog.
2018. okt. 26. 22:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Zalaegerszeg 20km-es körzetében 5-6 millióért csak erősen felújításra szoruló házat fogsz kapni, nem takarosat. Ha pedig mégis találsz ilyet, akkor ott valami nincs rendben.
2018. okt. 28. 19:21
 4/7 anonim válasza:
Neeeeeee teeeeedddddddddddddd
2018. okt. 29. 21:20
 5/7 A kérdező kommentje:
De miért?
2018. okt. 31. 12:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Kérdező, megtudhatom, hogy azóta ez hogy alakult? Ez irányba léptél-e?
2019. nov. 4. 11:02
 7/7 A kérdező kommentje:

Örököltem egy lakást Győrben a nagyapámtól.Illetve,hogy pontosítsak édesapám örökölte,de ő nekem ajándékozta.

A félre tett pénzemből pedig teljesen, felújítom.

2019. nov. 21. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!