Győrből Zalába költözni?
Arra gondoltam,hogy Győrből Zalaegerszeg 20km-es agglomerációjába (egy kis faluba a környéken) költöznék.
Imádom Győrt ezt tegyük hozzá,de 31 F vagyok nem akarok egész életemben albérletet fizetni,imádom a szüleimet is,de nem akarok már vissza költözni hozzájuk ahhoz már öreg vagyok.
Amennyi megtakarításom van abból Győrben,de még a közvetlen (20km) agglomerációjában sem lehet kapni semmit.
Ellentétben Zala megyében 5-6 millióért már nagyon takaros kis házakat lehet kapni,,közel Zalaegerszeghez ahol azért szerintem van munkalehetőség.
Ti bevállalnátok?
Hasonlóan gondolkodom én is. Győri panelból a Veszprém megyei szülőfalumba tervezem a visszaköltözést a már üres szülői házba. Munkahely az nincs ott, de van másfél hektáros kertje a háznak ahol vegyes gyümölcsöst lehetne telepíteni és méhészkedni. Nyugisabb ott az élet és így hatékonyabban lehet előrehaladni az életben.
Szerintem te is jobban jársz a terveddel, hisz albérletre csak kidobnád a pénzt és mégsem tiéd a lakás. Ott falun meg mindened megvan, akár pofás ház és gyümölcsöskert. Persze van ami nincs, például a hipermarketek frissen sült péksüteménye nincs falun.
Ha netán önálló vállalkozást akarsz, akkor ott például a mezőgazdaság terén lenne lehetőség. Például fürj, emu, tyúk tenyésztés, tojástermelés, stb. Én dolgoztam a szülői gazdaságban és nagyságrendekkel volt jobb még a diplomás városi munkahelyeknél is. Úgyhogy a ház vásárlásánál akár gondolj az ilyesféle vállalkozási lehetőségekre is. Mert akkor nem csak házat veszel. De ha a mezőgazdaság nem érdekel akkor is lehet mellékeshez jutni. Akár kialakítasz egy boltot, fodrász helyiséget vagy kocsmát és bérbe adod.
Mindenki menekül vidékről, pedig szerintem aranybánya. Nekem a gazdagságot és szabadságot jelenti a falu és a tanya. A városról ezt nem mondhattam el.
Örököltem egy lakást Győrben a nagyapámtól.Illetve,hogy pontosítsak édesapám örökölte,de ő nekem ajándékozta.
A félre tett pénzemből pedig teljesen, felújítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!