Hogyan, hol tethetek beljelentés munkavédelmi problémákkal kapcsolatban?
Az utcánkban kerékpár utat építenek és a munka gépek megkülönböztető jelzés és forgalom irányítás nélkül cirkálnak a járókelők és az autósok között. Személy szerint engem egy markoló a kanalával talált el majd nem. Többször szóltam én is és mások is a főnöknek de változás nem tapasztalható.
Kérdés: Mely hatóságnál kell ezt jeleznem akik tesznek az ügy érdekébe valamit.
Közúti veszélyeztetés
A rendőrségnek kell szólni
A kivitelezőnek adott szakaszokra területfoglalási engedélyt kell kérnie. A lassú vagy széles/ hosszú/ túlsúlyos járműveknek is kell a sárga villogó. A munkaterületet ki kell táblázni, meg kell jelölni, mindennemű forgalom elől el kell zárni úgy, hogy az mindenki által észlelhető legyen. A jelző és védőkorlátokról / távolságokról a vonatkozó jogszabályok többet mondanak.
Amúgy a munkagépek miért használnának megkülönböztetö jelzést? A munkagépek figyelmeztető jelzést használnak. De a kérdésedből is látszik, hogy egy mitugrász kisalak vagy, aki rákattant az utcád építésének egyik problémájára.
Ha munkavédelmi problémád van, "feljelentés- ügyileg keresd meg a helyi sóhivatalt. [link]
Itt tehetsz bejelentést:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!