Nem tudom mit kezdjek az életemmel, mit tegyek?
Leszögezném, tudom. Tudom, hogy ti nem fogjátok és nem is kell megmondanotok mi legyen a jövőm, csak tippeket várnék, valami véleményt, ha valaki hasonlóképp van, stb...
Röviden jellemezném eddigi életem.
Általános iskolában pár osztálytársam már tudta “ mi lesz ha nagy lesz” én nem. Zeneiskolába jártam, énekeltem, néptáncoltam.. Egész jó voltam irodalomból, de matekból is mindig megvolt az ötös. A 9. osztályt egy erős gimnáziumban matek tagozaton kezdtem, nem mert annyira szeretném a matekot, inkább rábeszéltek. Hamar rájöttem hogy itt sokat kell tanulni, így sajnos a zenei tanulmányaimról le kellett mondanom. Hogy őszinte legyek, talán nem is szerettem annyira. A kilencediket 3-as 4-es 5-os évvégi jegyekkel zártam.
Tizedik osztályos vagyok most. Belegondoltam, hogy nem izgat egyik tantárgy se. A matek már gyengén megy középszinten, irodalomból se vagyok túl jó, kémiából és földrajzból kifejezetten gyenge vagyok, nem vagyok elég sportos, biológiát még csak idén kezdtem, azt nem tudom még, illetve rajzolni se tudok jól. A nyelvek azok amik egész jól mennek (angol, német) így utóbbit választottam fakultációként, nyelvvizsgához úgyis jó lesz. De azzal, hogy lesznek nyelvvizsgáim, még nem fogok megélni...
Szabadidőmben zenét hallgatok, vagy animéket/sorozatokat nézek, alszok, vagy a barátaimmal vagyok. Ők azt állítják vicces vagyok és tudok segíteni az embereknek.
Bocsánat ha hosszú lett. Szóval, mit kéne tennem? Félek, ha “várok amíg megtalálom az életcélom” már késő lesz hozzá...előre is köszönöm. 16L
Szerintem nem létezik ilyen konkretizált életcél. Vagy legalábbis nem egy van belőle. Nem tudom, hogy jól értettem-e, de akkor itt inkább arról van szó, hogy nem tudod, hogy iskola után továbbtanulás(ha igen hova)/munka(ha igen mit)/stb. legyen. Nem hiszem, hogy kéne most paráznod emiatt. Amúgy is folyamatosan változunk, változhatnak az érdeklődési köreink. Ismerek olyat, aki elvégezte az orvosi egyetemet, és most meggondolta magát és azt mondta, hogy vegyész lesz (és tanul éppen a vbk-n, ha jól tudom).
De egyébként azt is ajánlhatom, hogy járjál utána a lehetőségeidnek. Például szoktak nyílt napokat tartani egyetemeken, ha van bármi ami akár minimálisan is érdekel, akkor menj el rá, max nem tetszik, de az is lehet, hogy felkelti az érdeklődésedet és úgy leszel vele, hogy "Ó ezt akarom csinálni". (pl.: itt bmen nov 25 a nyíltnap, gyere el mondjuk a VIK-re és ülj be egy olyan előadásra, ami a programozás related, és lehet megtetszik).
Azt azért hozzá kell tennem, hogy nincs tapasztalatom olyanról, amit írtál, hogy ne érdekelne semmilyen tantárgy. Speciel én már kiskorom óta mérnök akarok lenni, iskolában a fizika érdekelt nagyon; ezen a vonalon kiindulva meg a csillagászat, űrkutatás, hardverek. De még szerettem a történelmet, irodalmat is. Soha nem volt órán egyszer sem olyan, hogy valami keltett benned minimális érdeklődést? Ha igen, lehet azon a vonalon kéne elindulni valahova, aztán ahogy mélyebbre ásol, egyre jobban megtetszik.
Volt egy osztálytársam, aki szintén nem tudta, hogy mit akar csinálni majd, ő is nagyjából ezeket a tevékenységeket űzte szabadidejében, mint te. Ő azt hiszem valami Ázsia szakra ment(azt hiszem a különböző kultúrákat tanulja, a nyelveket, gondolom tolmácsolni biztos tud majd). Speciel én ezt nem érzem vonzónak, de lehet, hogy te igen :D Kitudja.
(( Még egy tipp: zeneiskola+néptánc+ének = színészet? hátha. Még a sorozatokkal is összefügg valamennyire. :D De amúgy hidd el, így láthatatlanban elég nehéz bármit is mondani, ismerni kéne téged, hogy olyasvalamit ajánlani tudjak/tudjunk, ami akár bejöhet neked ))
Nem kell gondolkoznod azon, hogy mit kezdj az életeddel. Már most is élsz. Ez már az életed.
"Szabadidőmben zenét hallgatok, vagy animéket/sorozatokat nézek, alszok, vagy a barátaimmal vagyok." Ilyen most az életed. Ha élvezed, akkor jók a napjaid, tehát jó az életed. És ez mindig így lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!