Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Külföldiként mit kell tennem...

Külföldiként mit kell tennem ha egy magyaországi postára szeretnék kérni egy csomagot?

Figyelt kérdés
Romániai határmenti községben lakom.Sokat olvasok és azt vettem észre hogy magyaorszagi tulajdonosnál levő könyveket sokszor félárban meg tudnám venni.Mivel még 10 km sincs a hozzám legközelebb lèvő magyaro.-i posta arra gondoltam,hogy oda rendelhetnék könyveket.A kérdésem az lenne,higy előtte el kell e menni a postahivatalba,fiokot nyitni vagy egyszerűen csak megadom a feladónak a posta címét és ha megérkezett mehetek utana?
2018. szept. 16. 09:17
 1/4 anonim ***** válasza:
Úgynevezett "postn maradó" csomagként kell feladatni. Ez esetben eleve ott őrzik, és egy hétig átveheted.
2018. szept. 16. 10:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem.Akkor a posta felé se kell nézzek csak ha megérkezett a csomagom.Elméletileg akkor már ma is vehetek könyvet😁Ez akkor is igy mükodik ha utánvéttel fizetek,csak szólni kell a feladónak h postán maradó utánvétes csomagként tegye fel?És honnan tudom hogy megérkezett e már?
2018. szept. 16. 10:38
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

Ebben a táblázatban, az „M” oszlopban megnézheted, hogy van-e az adott postán „postán maradó” küldemény fogadása, és milyen méretig.

Címként a „B”, „C”, „D” oszlopokban szereplő adatokat kell megadni.

Természetesen, a nevednek is szerepelnie kell a címzésben, és, ahogyan az 1-es válaszban szerepel, fel kell tüntetni, hogy „postán maradó”.

A feladó kétféle értesítési lehetőség valamelyikét adhatja meg:

1.) magyarországi, SMS fogadására alkalmas rádiótelefon számot, vagy

2.) e-mail címet.

Nálad, gondolom, csak a 2.)-ra van mód. A megadott módon értesítést küldenek a postáról, ha megérkezik a csomag.

Nem magyar, de EU-s állampolgár a csomag átvételekor úti okmány, személyazonosító igazolvány, tartózkodási kártya vagy regisztrációs igazolás valamelyikével igazolhatja magát.

Utánvételes csomag esetén, a posta, az utánvétel összegének megfizetése után adja ki a csomagot.

Arról nem találtam semmit, de valószínűleg csak forinttal tudsz fizetni; pláne kis postán.

2018. szept. 16. 19:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.Sokat segítettél mindenre választ kaptam😁
2018. szept. 17. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!