Lehetséges, hogy mivel ingyen fotózott nekünk ezért direkt nem a legjobb képeket választotta ki a fotós?
Van egy ismerősünk akinek a testvérének tettünk a szüleimmel egy elég nagy szívességet mikor nagy szüksége volt rá. Ezért cserében, mivel ő fotós, felajánlotta, hogy készít rólunk, rólam pár képet (egy csomagban meg van adva nála mennyi és milyen kép mennyibe kerül) kaptunk ajándékba egy kis csomagot, megcsinálta az alapján rólunk a képeket.
A többi munkáját elnézve nem ilyen tehetségtelennek tűnt. Konkrétan rólam egy darab jó kép nem lett, véleményem szerint mert vagy nem a legelőnyösebbeket választotta ki, vagy mert kissé elkapkodta az egész beállítást.
Voltam már másnál 2x fotózáson, és sokkal előnyösebbek lettek a képek.
Biztos vagyok benne, hogy nem a fotós béna, mert a többi munkája más emberekről tényleg sokkal igényesebb.
Lehetséges hogy azért vette ennyire félválról mert ez csak ajándék volt a részéről nem pedig fizető vendégek voltunk?
Terveztem volna elmenni hozzá a jövőben még egyszer fizetősen. Érdemes lenne ezek után?
Lehete, hogy érdemes volna.
Azonban enyhe célzásokat tehetnél rá, hogy "Olyat szeretnék, mint ami a többi emberről van a galériádban, azok nagyon szuperek lettek" stb.
Ha meg nem tetszik, akkor örökre elfelejted.
Köszönöm a válaszokat, igazatok lehet.
Ezt úgy is értettem, hogy mindegyik képen mérges vagy nem is tudom milyen fejet vágok, viszont a fotózáson több képnél mosolyogtam is. Na ilyen képet egyet nem kaptunk. Így sajnos egyiken sem nézek ki a legjobban 😕
azt nem tartom valószínűnek, hogy direkt rosszabb képeket válogatott volna ki, csak mert ingyen csinálta. persze semmi sem lehetetlen, ezt neked kell tudnod.
az sokkal elképzelhetőbb, hogy a fotós nem volt túl lelkes, hogy ingyen kell csinálnia, ezért nem tette magát oda annyira, mint amikor bevétele van belőle.
de az viszont szinte biztos, hogy a referencia munkái az összes munkái közül a legjobban sikerültek, ha pedig nem annyira jó fotós, akkor nagyon könnyen előfordulhat, hogy a minősége nem egyenletes és nem fog tudni mindenkiről, minden helyzetben mindig ugyanolyan jó képeket csinálni - csak a tiédhez hasonlóan kevésbé jól sikerült munkáit nem fogod soha látni, mert nem azzal reklámozza magát, hanem a legjobban sikerültekkel.
pont ez különbözteti meg a rutinos, tapasztalt, hozzáértő fotósokat (de akár asztalosokat és más szakembereket is) a rutintalan, tapasztalatlan kezdő, hobbista műkedvelőktől, akinek NÉHA be-becsúszik egy jól sikerültebb darab is, de nincs meg hozzá a tudásuk, rutinjuk, hogy állandó színvonalat biztosítsanak. ezt pedig egy portfólió alapján nem lehet megítélni. én ezért szoktam azt tanácsolni, hogy pl. esküvő fotós választáskor érdemes nem csak a referencia képeket megnézni, hanem megkérni a fotóst, hogy mutassa meg az utolsó 3-4 esküvő teljes anyagát és hogy abból mit adott át a megrendelőnek. ebből jobban lemérhető a teljesítmény és annak állandósága, vagy ingadozása.
egyébként beszéld meg vele a problémáidat, hátha hajlandó kijavítani, újra megcsinálni a fotózást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!