Zenekaros pólókat divatból hordják vagy azért mert szeretik?
Szia!
A válasz: is-is. Biztosan van, aki divatként hordja, de olyan is akad, aki azért hord ilyen pólókat, mert szereti a zenekart. Sőt talán van még egy variáció: mikor valaki egyrészt szereti a zenekart, másrészt egy filmben a kedvenc karaktere is hordja, és így azonosul vele. Ez egyfajta összetartozást szimbolizál. Illetve a film fanjai felé jelzi, hogy ő is a csapat tagja, tehát megint csak összetartozást jelez.
Mondok példát: A Supernaturalban Dean Winchester kedvenc zenekarai közé tartoznak a fent nevezettek, plusz még a Led Zeppelin is. Tehát az SPN fanoknak egy ilyen póló viselése több rétegű jelentéssel is bír. :)
Több esélyes a dolog.
Van aki csak azért hordja, mert tetszik neki a póló, de egyébként nem hallgatja a zenéjüket.
Én több dolog miatt is hordok ilyen pólókat:
- Amikor valakiknek a zenéje már a személyiségem részévé vált, érzelmileg hatnak rám akkor azt szeretném is kifejezni.
- Mivel a zenéjük közel áll hozzám, szeretném támogatni is a bandát, mind pénz, mind "reklámozás" tekintetében.
- Harmadrészt meg közösségformáló is a dolog, hovatartozásodat fejezi ki. Például megpillantják a pólódat és aki hasonló zenét hallgat, azzal "összekacsinthatsz", beszélgettek, barátság is kialakulhat. Másrészt a nem kívánt alakok, akik gyűlölik a rockot, metált, elkerülnek. És ez mindkét félnek jó. Egy ilyen póló gyakorlatilag úgy fejezi ki az ízlésvilágodat, a hovatartozásodat, hogy meg se kell hozzá szólalnod.
- Legkevésbé tartom fontosnak, hogy szerintem jól is néz ki, mondjuk egy Slipknot-os vagy akármilyen más póló kigombolt kockás ing alatt nekem tetszik.
#3 vagyok: -1 "dolog", mert háromszor is írtam :D
Még azt is hozzátenném, hogy én csak azoknak a pólóját veszem fel, akik tényleg hatnak rám, és akiket tényleg szeretek, akiknek a zenéit rongyosra hallgatom.
Ellenkező esetben szerintem nincs is sok értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!