Gearbest-en melyik szállítással lehet olcsón megúszni? És áfa- és vámmentesen?
még az elején van az első: Registered Air Mail, Priority Line,Expedited Shipping
a másik meg már fizetésnél láttam itt meg ez a választék:
EU Priorizy Line, EU express, SingPost Registered, DHL(HK), DHL
az elsőnél mindegy melyiket választjuk? csak a második a fontosabb? és tényleg van áfa- és vámmentes amelyik Kínából hoz árut? és melyik lenne az?
most fogok először rendelni webben keresztül, utána is olvastam, de gondoltam jobb ha utána kérdezek itt is
Nem tudod kijátszani az áfa-vámmentességet, ha meghaladtad a fizetési határokat és EU-n kívülről rendelsz. Az egyetlen esélyed, ha a vámon úgy ítélik meg hogy nem érte el a határt, és mégsem kérnek be adatot. Az expressz szállítási módokban automatikusan kötelező vámnyilatkozatot tenni, tehát ez nem járható út. A normál postai kézbesítésnél pedig ugyanúgy kötelező vámkezelés elé állítani minden külföldről érkező küldeményt, tehát itt van esélyed arra hogy a vámon elnézik.
Általános rendelési hozzáállás: sose rendelj úgy külföldről hogy nem kalkulálod bele a kötelező vagy esetleges fizetési kötelezettségeket a termék után fizetett áron felül. Ne akkor érjen meglepetés, mikor majd küldik a nyilatkozattételi felhívást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!