Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Iskolai közösségi szolgálat...

Iskolai közösségi szolgálat 50 óra helyek Hatvan környékén?

Figyelt kérdés

Mivel sajnos semmi ismeretségem nincs, és nagyon kevés munkatapasztalatom, ezért fogalmam sincs merre lehetséges ezen feladat elvégzése. Hatvan környékén kérnék olyan helyeket tőletek [akár ajánlásoknak is örülnék, akik valahol voltak és jónak tartják a helyet] ahol ezeket el lehet végezni. Mivel nem vagyok valami nyitott, inkább kicsit zárkózott szótlanabb egyén vagyok, ezért olyan kaliberű, mint pl irodai, könyvtár vagy kisbolt pakolás, etc. iránt érdeklődenék.

Előre is köszönöm a válaszokat

2018. júl. 22. 16:39
 1/3 anonim ***** válasza:
96%

A kérdéshez írt kiegészítés alapján nem jól tudod, hogy hol és milyen közösségi szolgálat végezhető. A neve is mutatja: közösségi szolgálat. Például, a kisbolti pakolás nem szolgálja a közösséget.

A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet szerint: állami, önkormányzati, civil, nonprofit szervezetnél, illetve a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó szervezetnél, középiskola magánszeméllyel kötött megállapodása alapján magánszemélynél vagy saját intézményben végezhető.

És, a közösségi szolgálat keretei között

a) az egészségügyi,

b) a szociális és jótékonysági,

c) az oktatási,

d) a kulturális és közösségi,

e) a környezet- és természetvédelemi,

f) a katasztrófavédelmi,

g) az óvodás korú, sajátos nevelési igényű gyermekekkel, tanulókkal, az idős emberekkel közös sport- és szabadidős,

h) az egyes rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerveknél bűn- és baleset-megelőzési

területen folytatható tevékenység.

Ha tanácstalan vagy, célszerű az osztályfőnöködhöz fordulni tanácsért, hiszen a középiskolának, és az intézmény vezetőjének jelentős feladata és felelőssége van a megszervezésben, támogatásban, ellenőrzésben.

Nincs munkatapasztalatod? A fenti rendelet szó szerint tartalmazza: „A közösségi szolgálat az intézményben meghatározott munkaköri feladatok ellátására nem irányulhat.”

Az is benne van, hogy „A közösségi szolgálatot az adott tanuló esetében koordináló pedagógus az ötven órán belül - szükség szerint a mentorral közösen - legfeljebb öt órás felkészítő, majd legfeljebb öt órás záró foglalkozást tart.”

Az szerencsés, ha valaki tetszésének megfelelő feladatvégzést és helyet talál, de az nem lehet akármi és akárhol. Az iskola vezetése, e területen tevékenykedő pedagógusai, tudják, hogy mely intézményekkel, szervezetekkel van kapcsolatuk, hol van fogadókészség.

2018. júl. 22. 17:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen ezeket én is megtaláltam a Google nevű keresőprogram segítségével.. Nem hiába írtam ki, hogy konkrét helyeket kérnék, ahol tudjátok, hogy ezt el lehet végezni annak amit kiírtam. A boltot csak azért írtam bele, mert mintha láttam volna egy olyasmi kiírást még régebben a környéken. A könyvtár és iroda területein pedig utána kérdeztem még régebben elvégezhető, mivel nem mindenki képes szociálisan végezhető munkákra. :)
2018. júl. 22. 17:56
 3/3 anonim válasza:
100%
Szia. Menj be a sulidba kérj szerződést a titkártól. Én úgy szereztem meg az 50 órát, hogy szerződést csináltam a régi sulimmal (az igazgató gondnélkül belement) szóval ha nem utáltak az ált sulidba ott segítenek. én pl 2x voltam segíteni és igazoltak 30 órát...
2018. júl. 24. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!