Mit tegyek az ablakom mellett lévő lódarázsfészekkel?
Lyukat.
És inkább hívj szakembert. Nagyon veszélyes a csípésük, belehalhatsz.
A Protect darázs és lódarázsirtó akár három méterre is ellő, de más hasonló készítmények is jók. Szvsz a Chemotex nem, de nem jelentem ki, hogy hatástalan.
Hajnalban vagy késő este próbáld csak meg, akkor nyugton vannak. Én most használtam, s ahogy a permet elérte a fészket, azonnal potyogtak ki. 1-2 perc alatt elpusztult mind. Ha nem az utcára potyognak, hanem fönnakadnak mondjuk az ablakpárkányon, ne fog meg őket, csak másnap.
Lehet röpképtelen, de még szúrni tudó közöttük.
A fészket is csak másnap verd le.
Hívj szakembert! Egy darázscsípés – ha nem vagy rá allergiás – nem a világvége, de egy tucat darázscsípést már nem biztos, hogy túlélsz. Márpedig ha a fészküket kell védelmezni, igencsak be tudnak vadulni. A „befújok valami rovarirtót, aztán gyorsan becsukom az ablakot” lehet azt jelenti, hogy azért egy tucat darázs még berepül, mielőtt be tudnád csukni az ablakot. Ráadásul még ha sikerül is, valószínű, hogy nem öli meg az összes darazsat.
Ne kísérletezz magad, hívj szakembert, akiknek van megfelelő felszereltségük, tudják hogyan és mivel kell teljes egészében kiirtani egy darázsfészket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!