Hetedik hó hatodikán feladtak postára nekem egy csomagot és 2. munkanap után sem jött meg. Ez a posta hibája vagy csak szimplán nem adtál föl?
A második munkanap az ma van szerintem. Ha a feladás napja is beleértendő, akkor tegnap.
Vásároltál valamit, s azt várod? Mi futárszolgálattal dolgozunk. Másnapra akkor tudunk szállítást vállalni, ha raktáron van, s még délelőtt beérkezik a rendelés.
Tehát ha most rendelsz valamit, azt délután elviszi tőlünk a futár cég, s holnap nálad van.
Sok webáruház lassabb a raktáron lévő dolgokkal is.
Posta (MPL) nem tudom milyen gyors, lehet több nap is, amíg náluk van a csomag.
Majd ha megkapod a csomagot nézd meg rajta a pecsétet a feladás idejéről-és meglátod percre pontosan hogy tényleg feladták-e akkor amit neked mondott a feladó vagy csak napokkal később...
Voltam csomagos postás,nemegyszer akarták leszedni a fejem mert állítólag 1-2hét alatt érkezett meg valakihez a küldemény,már rutinosan mutattam nekik a pecsétet amit a feladás pillanatában a feladó jelenlétében nyomnak rá.
Amúgy meg ha nap közben,akár kora reggel feladsz egy küldeményt akkor azt csak valamikor estefelé,a postahivatal zárása után viszik el a csomagelosztó központba és valamikor éjszaka dolgozzák fel majd küldik tovább-6.-a péntek volt,nem tudom egyáltalán dolgoznak-e hétvégén vagy csak legközelebb vasárnap este kezdenek-e foglalkozni vele,úgyhogy hétfőtől számold azt a 2-3 napot.
Még nem hibája a postának, akkor sem, ha tényleg feladták 6-án.
MPL postacsomag esetén:
„Átfutási idő
Statisztikai módszertan alapján számított tájékoztató jellegű információ jelen ÁSZF 11. pontjában foglalt részletes rendelkezések szerint: a) a feladott küldemények legalább 85%-át a feladást követő második munkanap végéig, legalább 95%-át a feladást követő harmadik munkanap végéig kézbesíti vagy kísérli meg kézbesíteni a Posta.”
Lásd: [link]
Tehát korán kérdezted. 6-án feltételezett feladást követő második munkanap ma van, mostanság van a vége körül; bár nekünk kézbesítettek már 19 óra tájban is. És ha nem vagy a 85%-ban, akkor a holnapi nap végéig is várhatsz, reménykedve. Ha pedig a 95%-on túli 5%-ban vagy, akkor… De erről csak 12-én reggel szerzel bizonyságot. Illetve, ha nincs bizonyítva a feladás, akkor, akkor sem.
Érdeklődni, érdeklődhetsz apostán, de csak a feladó, a feladási adatokkal és bizonyítékokkal tud érdeklődni, ha nem kapod meg. Illetve, kártérítést is ő igényelhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!