Szerintetek miért nem szólalhat meg?
Szia!
Az én laikus válaszom az lenne, hogy megmutatnám egy hangszer javító mesternek.
Szia!
Remélem még olvasod :)
Én ugyanebben a cipőben vagyok, mint te.
9. éve klarinétozok, tavaly kezdtem a szaxit.
Szinte biztos vagyok benne, hogy a szaxidnak nincs baja :)
Bár nagyon hasnlít a két hangszer, a szaxofonhoz mégiscsak egy lazább, kevésbé szorító szájtartás kell, és nem utolsó sorban levegő. Nem is igazán a levegő mennyisége fontos, hanem az, hogy hogyan vezeted.
Ha az alsó hangok nem szóllanak meg, valószínűleg ugyanaz a problémád, mint nekem volt/van. Fontos a támasztás, a levegővezetés, valamint ahogy említettem, a szájtartás. Nekem D-től lefelé nem sikeredtek eleinte a hangok, most is még azokkal akad problémám, hogy indítva is szépen szólaljanak meg, de ez ilyen, gyakorlás és technika kérdése az egész.
Ami nekem segített egyszer az az, amit a tanárom mondott, miszerint formálj és mondj "Ó"-t a száddal, közben kapd be a fúvókát. Valahogy úgy kéne, hogy tartsd a szádat, mert ilyenkor nyitott a torkod, ami szükséges a levegőoszlop megfelelő áramlásához.
Szerintem nézz körbe YouTube-on először is, hátha magadtól is ráérzel a technikára, de gondolom szeptemberben újra találkozol a tanároddal és segíteni fog :)
Sok szerencsét és kitartást! ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!