Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan tehetem ki a volt...

Hogyan tehetem ki a volt férjemet a házamból?

Figyelt kérdés
Üdvözletem! Segítséget kérek. 2 éve elváltunk a férjemmel. Sajnos azóta sem tudom kitenni a házamból. Ráadásul nem dolgozik, és minden nap részeg. Váláskor azt nyilatkozta, hogy kijelenti, hogy a ház az én saját tulajdonom, mivel saját vagyonból az esküvõ elõtt vettem, es kijelenti, hogy lakáshasználati igénye nincs. Mit tehetek most ez ügyben, és hova forduljak ezzel a problémával? Már évek óta próbálok megszabadulni tõle, azóta nincs életem. Heti 6 napot dolgozom, de nincs kedvem hazajönni a saját otthonomba. Még õ támad és azt mondja, menjek el èn, õ meg itt élõsködik rajtam. Mit tehetek? Várom a bíztató választ. Elõre is köszönöm. Gabi
2018. jún. 26. 10:15
 1/8 anonim ***** válasza:
35%

Bizatatni tudunk, megoldani neked kell.

Mennyi ideig voltatok házasok? Kötöttetek házassági szerződést?

Ha nem, akkor egy idő után a fele vagyon akkor is az övé, ha semmit nem vitt be.

Hivatalosan lemondott az őt illető részről, s erről hivatalos írás is van?

Bírósági határozat is jóváhagyta ezt? Esetleg kötelezte a bíróság az ingatlan elhagyására?

2018. jún. 26. 10:20
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

Nincs ilyen, hogy a fele vagyon mindenképpen az övé lesz :D

Leírta a kérdező, hogy a házat ő saját vagyonból, az esküvő előtt vette. Ez sose lesz közös.

Kihívod a rendőröket, mert ez kb. olyan, mintha egy idegen bemenne a házadba.

2018. jún. 26. 10:31
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha teljes mértékben a neveden van a lakás, akkor közöld vele egyik nap reggel, hogy estig kap haladékot elmenni, addig lecserélteted a zárat, utána nem fog tudni bejönni. Aztán jól használja ki a maradék 12 óráját.
2018. jún. 26. 10:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Fel nem tudom fogni, hogy egyáltalán 2 év alatt, hogy nem tudtátok még ezt a helyzetet megoldani.
2018. jún. 26. 10:36
 5/8 anonim ***** válasza:
lecseréled a zárakat és megmondod, hogy mehet ahova akar, ha nem ért a szép szóból kipakolod a cuccait és kész
2018. jún. 26. 10:42
 6/8 anonim ***** válasza:
35%

Ugyanígy közös vagyonná válik -igaz csak ötévi házassági életközösség után- az a különvagyonhoz tartozó vagyontárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép.

A ptk szerint.

2018. jún. 26. 10:43
 7/8 anonim ***** válasza:
6: fogd már fel, hogy saját ingatlan sose lesz közös.
2018. jún. 26. 10:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor elmegy italért, lecseréled a zárat, összepakolod a holmiját és kiteszed a ház elé. Ha balhézik, kihívod a rendőrséget. Egyébként kérdezd meg tőle, hogy mikor akarja rendezni az adósságát? A két évnyi lakbér még jár neked!
2018. jún. 26. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!