Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A postás kézbesítőnek van...

A postás kézbesítőnek van joga utólag kitölteni egy hivatalos irathoz szóló tértivevény hozzátartozói jogcím mezőjét?

Figyelt kérdés
2018. jún. 23. 11:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Tudom hogy van!

Épp ezért írtam, hogy ez nem a kérdező által használt "többnyire nálunk tartózkodik"-ból áll.

2018. jún. 26. 19:56
 22/32 anonim ***** válasza:
#21: Na jó, de épp ezért nem mindegy, hogy barátnő, vagy élettars. Utóbbinak, feltétele például, a közös háztartás. Tehát, ha csak barátnő, aki épp akkor ott volt, akkor elvileg, atvételre jogosulatlan személynek adta át a küldeményt a kézbesítő.
2018. jún. 26. 20:03
 23/32 anonim ***** válasza:
És a kézbesítő miből állapítja meg a "közös háztartást"??? Megnézi a csaj fogkeféjét a fürdőben???
2018. jún. 26. 21:18
 24/32 anonim ***** válasza:
#23: Na, ez már egy másik kérdés. Viszont olyan személynek nem adhatja át a küldemenyt, aki nem tudja igazolni az atvételi jogosultságát.
2018. jún. 26. 21:53
 25/32 anonim ***** válasza:

Ezt meg már a 10-es kérdésben megkérdeztem, hogy mivel tudja igazolni. Semmivel. Az élettársi kapcsolatok 90%-a "bemondásra" működik. :)

Én ezt a kérdést alapból nem értem. A barátnő - vagy élettárs - feltehetőleg egyedül volt a kérdező lakásában és átvett egy hivatalos levelet.

Mi ezzel a gond? Ha a lakását tokkal-vonóval rá meri bízni a barátnőre akkor miért gond, hogy átvett egy nyamvadt levelet. Inkább köszönje meg neki és a postásnak hogy nem kell bemennie érte és sorban állni.

Mert ugye ha a postás a barátnőnek nem adja oda akkor be kell érte menni és elhozni.

Én inkább ebben a kérdésben azt érzem, hogy a barátnő átvett egy a kérdező számára kellemetlen levelet és most bűnbakot keres a posta illetve a postás személyében. Talán trükközni akart, hogy ő azt nem veszi át és akkor minden meg van oldva. Pedig nem! Hivatalos levél át nem vétele esetén beáll a kézbesítési vélelem - mintha átvette volna - és az ügy lefolyik, a büntit így is, úgy is kiszabják és lehet fizetni. Ez ilyen egyszerű.

Ha meg a kérdező át akarta venni akkor nem értem a hiszti okát...

lehet reagálni.

2018. jún. 27. 14:51
 26/32 anonim ***** válasza:
#25: Jó esely van arra, amiről írsz, de ez nem valtoztat azon, hogy ha a kezbesítő, atvételre jogosulatlan szemelynek adja át a küldeményt, abból nem tud jól kijönni, ha "balhé" van. Tehat, ha a hölgy nem tudja igazolni, hogy ő élettárs, akkor nem adhatja at neki és plane nem írhatja oda az aláírás mellé, hogy "élettárs".
2018. jún. 28. 06:51
 27/32 anonim ***** válasza:

Erről beszélek, hogy nincs mivel igazolni. Az meg szép lenne ha egy-két trükköző paraszt miatt egy élettárs sem kapná meg a küldeményt, mert ugye nincs mivel igazolni...

A kérdésem pedig változatlanul fenn áll: Ha amúgy is át akarta venni, akkor miért gond hogy a barátnő átvette.

Ja és ő írta: "A barátnőm élettársam lett" és "

Attól élettárs, hogy többnyire nálunk tartózkodik"

tehát akár jogos is lehet a kézbesítés.

2018. jún. 28. 16:03
 28/32 A kérdező kommentje:
Leírtam, hogy mivel egy hivatalos levél volt, ezért az ügyintéző belekötött a postás feltételezésébe és minket meg megbüntettek, mert nem élettársnak vallottuk magunkat. Ha annak valljuk magunkat, meg mivel bizonyítjuk?
2018. jún. 29. 11:38
 29/32 A kérdező kommentje:
A postás meg lusta írni egy papírt, hogy menjek érte. Lusta megvárni, még odaírom a személyi számomat. Arra is lusta, hogy a díjmentesen átvehető levélméretű csomagot bedobja. Indok: elsiklott előttünk.
2018. jún. 29. 11:40
 30/32 A kérdező kommentje:
Más is tartózkodott itthon, csak ugye megvárni még más kijön, arra is lusta.
2018. jún. 29. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!