Fotólaborba lámpához milyen üveget, hol? Voltam olyan ügyes, hogy összetörtem az üveget. Mivel lehetne pótolni? Nem akarok drága pénzért új lámpát venni.
Egy magyar weboldalon miért is kell a sötétkamrát dark roomnak hívni?
Milyen lápáról van szó? Ami nekem volt, abban cserélhető szűrő volt. Két üveglap között zöld színű szűrőfólia, s az egész vízálló ragasztószalaggal (gyárilag) összeragasztva. A pán és szuperpán filmekhez használható tálhívás esetén, az előhívás vége felé, s csak pillanatokra felkapcsolva.
Ugyanez vörös fóliával az orto filmekhez, papírokhoz.
Ha ilyen tört össze, akkor alighanem sérült maga szűrőfólia is. Ha nem, akkor vágathatsz bele sima ablaküveget. Olyan 2 mm körüli tökéletes, de 1 mm-es is lehet, jelentősége nincs.
Ipari sötétkamra-világítás nálunk Klimsch berendezés volt, színes izzókkal, s fehér plexivel.
Piros üveges megoldást még nem láttam. Nem kötekedni akarok, de a fotózásban a vörös és piros nem ugyanazt jelenti, nem felcserélhető szavak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!