Mit jelent az, hogy egy film 'egész estés'?
Rengetegszer hallottam már ezt a kifejezést de mai napig nem tudok rájönni mit jelenthet. Talán hogy hosszabb?
Értelmes válaszokat várok, köszönöm.☺️
Elkezdtem ír, aztán rájöttem hogy a Google: "egész estés film" első találata ez, és az én válaszom is benne van:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok_..
Ha rögtön a keresőben keresnél és nem ide írtad volna ki, már rég választ kaphattál volna.
És miért kell taplónak lenned?
Igen, azt jelenti, hogy hosszabb.
A televízió kb. 70 perces filmet bír el, a moziban a 90 perc az általánosan elfogadott. Persze akadnak négyórás produkciók is.
A nézők figyelme szobában kb. bő egy óráig tartható fenn, moziban másfél óra.
Utóbbiban is léteznek az un. kisjátékfilmek, amelyek akár egy óránál is rövidebbek lehetnek.
Leginkább akkor találkozhatsz a kifejezéssel, ha valami olyan műsor kerül mozivászonra, amelynek ismert verziója sokkal rövidebb.
Mondjuk megy a tévében egy egyenként 20 perces sorozat a törpék szerelméről. Ez olyan sikeres, hogy elkészítik az egész estés mozi változatát, ami mondjuk 102 perc.
Az egész estés jelzéstől függetlenül ez délelőtti matiné is lehet egy adott filmszínházban.
"A televízió kb. 70 perces filmet bír el"
Mert utána felrobban? Vagy mi?
Mert utána felrobban? Vagy mi? - ha Videoton, akkor még az is előfordulhat.
Nagyon szépen köszönöm egyébként a válaszom nullára értékelését. Érdemes volt dolgoznom vele.
A kifejezés arra vonatkozik, hogy 70 perc után már unatkozik a néző a tévé előtt.
Persze a mai tévézés más, mert fél óra reklám után van tíz perc műsor, ami virtuális reklámot tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!