Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan lehetek Magantanuló?

Hogyan lehetek Magantanuló?

Figyelt kérdés

Tavaly októberben kikoltoztunk a csaladdal németbe megélhetés szempontjábol, viszont a honvágy es a rokonok vissza hozott minket magyarorszagra..szoval 7. Et befejeztem, es a 8. Evfolyambol 1 hónapot.

Azlenne a kerdesem hogy le tehetnem a 8. Osztályt magantanulóként? Persze szülők is engedélyezik.

Minden bizonnyal az alattam lévö osztalyba tesznek be, szoval mintha megbuktam volna..de viszont en azt az osztalyt gyulolom... nemtudnek koncentrálni..rendesen tanulni sem tudnek.. a tanarok is kinem alhattak..egyszeruen nem birnek ki ott 1 evet... megoldható lenne valahogy a magántanulóság?

Szülő kérvényezi akkor is nemet mondhat az igazgatóság?

16/f

2018. máj. 30. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:

16 évesen már nem vagy tanköteles, nem köteles egy iskola sem felvenni, így magántanuló sem tudsz lenni. A magántanulóság amúgy sem bemondásra történik, hanem megadott feltételei vannak (igazgató, jegyző engedélye, hátrányos helyzet esetén gyámügy engedélye is kell hozzá, plusz olyan megfelelő indok ami kizárja a napi szintű iskolába járásod lehetőségét (súlyos betegség, heteken-hónapokon át tartó kórházi kezelés, stb...)).

Esti iskolában fejezheted be az általánost, ahol indítanak ilyen képzéseket.

2018. máj. 30. 19:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Ugye nem általános iskoláról van szó ennyi idősen?
2018. máj. 30. 19:14
 3/5 A kérdező kommentje:

Mint olvastad 2.

Igen.

2018. máj. 30. 20:27
 4/5 anonim válasza:

Ha felvesznek az iskolában, akkor lehet az.Bár ez igaz hogy 16 évesen nem vagy tankötelezes, de ettől még felvehetenk általános iskolába.

Ezután kérvényezni kell a magantanulóságot, amit az igazgató további a gyámhivatalnak.....

Szia.

Nekem nagyon könnyen megadták a magántanulóságit (Szeged, egy jó nevű iskola). Az volt az indok hogy nem bírom az embereket (főként az osztályt nem, és ők sem engem) és a szorongás rengeteg egészségügyi panaszt eredményezett (persze ez szebben megfogalmazva).

Szóval szerintem lehetséges. De először azt kell elérni hogy felvegyenek, aztán a magántanulósá.Szerintem ettől sem kell tartani, ha nem volt rosz a magatartásod fel fognak venni, és az általad említett osztályba fogsz kerülni.

Látom viszonylag régebbi a kérdés, van valami fejlemény azóta, ha szabad kérdezni?

2018. aug. 17. 02:29
 5/5 anonim válasza:
16 évesen 8.adikos 🤣
2020. jan. 25. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!