Hogyan lehetek Magantanuló?
Tavaly októberben kikoltoztunk a csaladdal németbe megélhetés szempontjábol, viszont a honvágy es a rokonok vissza hozott minket magyarorszagra..szoval 7. Et befejeztem, es a 8. Evfolyambol 1 hónapot.
Azlenne a kerdesem hogy le tehetnem a 8. Osztályt magantanulóként? Persze szülők is engedélyezik.
Minden bizonnyal az alattam lévö osztalyba tesznek be, szoval mintha megbuktam volna..de viszont en azt az osztalyt gyulolom... nemtudnek koncentrálni..rendesen tanulni sem tudnek.. a tanarok is kinem alhattak..egyszeruen nem birnek ki ott 1 evet... megoldható lenne valahogy a magántanulóság?
Szülő kérvényezi akkor is nemet mondhat az igazgatóság?
16/f
16 évesen már nem vagy tanköteles, nem köteles egy iskola sem felvenni, így magántanuló sem tudsz lenni. A magántanulóság amúgy sem bemondásra történik, hanem megadott feltételei vannak (igazgató, jegyző engedélye, hátrányos helyzet esetén gyámügy engedélye is kell hozzá, plusz olyan megfelelő indok ami kizárja a napi szintű iskolába járásod lehetőségét (súlyos betegség, heteken-hónapokon át tartó kórházi kezelés, stb...)).
Esti iskolában fejezheted be az általánost, ahol indítanak ilyen képzéseket.
Mint olvastad 2.
Igen.
Ha felvesznek az iskolában, akkor lehet az.Bár ez igaz hogy 16 évesen nem vagy tankötelezes, de ettől még felvehetenk általános iskolába.
Ezután kérvényezni kell a magantanulóságot, amit az igazgató további a gyámhivatalnak.....
Szia.
Nekem nagyon könnyen megadták a magántanulóságit (Szeged, egy jó nevű iskola). Az volt az indok hogy nem bírom az embereket (főként az osztályt nem, és ők sem engem) és a szorongás rengeteg egészségügyi panaszt eredményezett (persze ez szebben megfogalmazva).
Szóval szerintem lehetséges. De először azt kell elérni hogy felvegyenek, aztán a magántanulósá.Szerintem ettől sem kell tartani, ha nem volt rosz a magatartásod fel fognak venni, és az általad említett osztályba fogsz kerülni.
Látom viszonylag régebbi a kérdés, van valami fejlemény azóta, ha szabad kérdezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!