Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Bajba kerülhetek? Kétségbe...

Bajba kerülhetek? Kétségbe vagyok esve!

Figyelt kérdés
Felmondási időmet töltöm egy gyárban, és holnap fog lejárni. Tegnap nagyon rosszul voltam ezért úgy döntöttem hogy elmegyek az orvoshoz ami sajnos nem értem el mert már nem volt rendelés, mai napon felvett betegállományba, viszont van az a nap amit nem tudok igazolni. Ez nagy baj tudom, de ugye nem kell ezért az egy napért még 1 hónapot ledolgoznom?

2018. máj. 24. 15:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Jogi szempontból érdekel?
2018. máj. 24. 15:57
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
Nem kell. Maximum kiadják szabadságba. Egyébként az orvos adhatott volna visszamenőleg is papírt. Mindig azt hiszik, hogy ördögtől való és, hogy megrángatják őket. Ez alapján terjesztik is, hogy nem lehet. Dehogynem. Képzeld el, hogy nem tudsz betegség miatt dolgozni váltott műszakban mondjuk vasárnap. Akkor sem fogsz tudni elmenni hozzá, csak max ügyeletre.
2018. máj. 24. 15:58
 3/7 A kérdező kommentje:

1.Igen jogilag is érdekel

Nem ad visszamenőleg sajnos..Attól félek de nagyon hogy ezért az 1 nap igazolatlan miatt tönkretettem a felmondási időmet és a főnököm azt fogja mondani hogy írjunk egy új felmondás ami megint 1 hónap

2018. máj. 24. 16:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor => JOG kategória!
2018. máj. 24. 16:28
 5/7 TappancsMancs ***** válasza:
Akkor max az egy napot még ledolgozod, de szerintem sem fogják kérni. Ha van szabadságod azt kiírják rá vagy kérj fizetés nélkülit arra a napra, megmondod nem tudtad elérni az orvost és valamelyiket jegyezzék be neked.
2018. máj. 24. 16:51
 6/7 anonim ***** válasza:
"főnököm azt fogja mondani hogy írjunk egy új felmondás ami megint 1 hónap" Te meg azt fogod mondani, hogy nem. A megoldás ilyen egyszerű. Megkapod szabadságban, vagy igazolatlanban, vagy akárhogy.
2018. máj. 24. 18:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Így van. Lesz maximum egy igazolatlan napod, ha nem írnak rá szabadságot. Ennyi.

A felmondási idő letelt, mehetsz utadra...

2018. máj. 26. 05:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!