Körömvirág krémet főztem, miért nem lett annyira sárga mint a bolti?
-Körömvirág szirom 20g.
-Mandulaolaj 200ml.
-Shea vaj 450g.
Lehet rossz volt az arány?
Szárított, vagy friss körömvirágot használtál?
A frissen szedett virágból nagyon kevés a 20 g
Igazából 650 g zsiradék nagyon sok a 20 g virágsziromhoz.
A krém árnyalata függ a körömvirág színétől is.
Ezen az oldalon hasznos tanácsokat találhatsz:
Kévés a körömvirág.
Én kókuszzsírral és ricinus olajjal csináltam krémet, (másmilyet), annyi gyógynövényt tettem bele, hogy pont ellepje az olaj, hagytam 8 órán át langyos vízben állni, és szép zöld lett. Hatékony is. Egy nagyon pici ricinust tettem bele, 1-2 evőkanálnyit, hogy könnyebben és mélyebbre szívódjon fel, és kenni is könnyebb.
A helyedben a keveréket meleg vízbe állítanám, és tennék még bele szárított körömvirágot. Holnap leszűrném, és úgy használnám.
Szárított volt.
Egy lezárt üvegben hetekig volt a napon a mandulaolajban, majd össze kevertem a shea vajjal, leszűrtem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!