Ismertek túlélőjátékos/ véres/ elborult/ horror animéket?
Olyanra gondoltam, mint a(z):
Dangan Ronpa
King's Game
Akuma no Riddle
Mayoiga
Mirai Nikki
Shiki
Ookami Kakushi
Red Garden
Zombie Loan
Alice in Borderland
Another
Corpse Party
Deadman Wonderland
Emellett olvastam a Doubt című mangát és folytatását, a Judge-t, ami nagyon megfogott.
Nagyon szeretem ezeket a műfajokat, mostanában azonban nem találtam hasonlókat.
Előre is köszi a válaszokat!
Aoharu x Kikanjuu
Death Parade
Kakegurui
Túlélős:
Btooom!
Higashi no Eden
Tokyo Magnitude 8.0
Hunter x Hunter
Véres/elborult:
Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
Higurashi
Denpa-teki na Kanojo
Elfen Lied
Phantom: Requiem for the Phantom
Shinsekai yori
Claymore
Arigatou^^
A Death Parade-t, az Elfen Lied-t, a Higuarshi-t és a Denpa-teki na Kanojo-t már láttam, de a többibe mindenképpen belenézek majd.
A gyors választ nagyon értékelem, ment a zöld kéz (vagy micsoda) mindkét válaszolónak!
(Ha valaki esetleg még tud hasonlót szívesen fogadom😉)
És még egy dorama (egy regényre épül) :
Kokuhaku, 2010-es japán dorama, bár ez nem kifejezett túlélődráma, de részlegesen átfedésben van vele, zseniális mozi, elgondolkodtató nagyon, és nagyon izgalmas szintén!:
"A Kokuhaku (magyar címe nincs, a 告白 alakban írt japán cím jelentése: vallomás) egy 2010-ben bemutatott japán filmdráma Nakasima Tecuja rendezésében. Az alkotás egy fiatal tanárnő bosszúját állítja középpontba, amelyet azért visz véghez, mert két tanítványa meggyilkolta a kislányát. A mű többet is elnyert a Japán Filmakadémia díjai közül, győzött például a legjobb film kategóriában is."
A leíráshoz hozzáteszem, hogy az utolsó pillanatig jellemzi a filmet fordulat, és az említett "bosszú" nem a szokványos értelemben vett...
Nagyon filozofikus film, izgalmakkal!
A legjobb a japán dráma, amit eddig láttam életemben!
Ha láttad a dél-koreai "Oldboy"-t, akkor ahhoz hasonló nagyságrendű alkotásként képzeld el!
Erősebb idegzetűeknek!
Köszi!
Ugyan a dorama és a live action műfajokba még nem szerettem bele, de el fogom kezdeni mindkettőt, amit mondtatok! Beleolvastam a történetükbe és eddig tetszenek❤
Arigatou^^
Szívesen. Egyébként egyetlen személy fedi az utóbbi két hozzászólást. Azaz én. ;)
Az élőszereplős japán alkotásokról fontos tudni, hogy az általam említett kettő zseni mű
nem a szokványos japán stílusban készült, hanem a nyugaton szokásos filmrendezés stílusában, persze japán művészi elemekkel, stílussal sajátossá téve.
Azért fontos jelezni, hogy nyugati stílusú a rendezésük, mert ellenben a legtöbb, más japán élőszereplős film -sajnos- színházi, színpadias rendezésű, ami rajzfilmekhez és színdarabokhoz illik, míg filmekhez -legalábbis nekünk, európaiaknak, meg amerikaiaknak- szokatlan, és kissé erőltetettnek hat (Túlzott mimika, eltúlzott hanglejtés és mozdulatok stb).
De amiket ajánlottam itt neked, azok inkább nyugati rendezés szerintiek, szerencsére. És ezen felül magas színvonalú japán sajátságokkal emelkedik ki, művészi szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!