Fiatalkorú munkaválallót kötelezhetnek szombaton munkára vagy bármilyen más túlórára?
Figyelt kérdés
17 éves vagyok gyakorlatom lessz szombaton és a kedves fönököm oda jött hozzám hogy szombaton nekem be kell jönnöm nem bújhatok ki minden túlóra alól.De ha jól tudom a munkatörvény előírja hogy 18 év alatti nem túlórázhat és 1 héten csak 40 órát dolgozhat tehát szombaton nem is mehetnék. Egyébként is túlórának számit a szombat és dupla pénz csak ugye nekem nem lehet túlórám csak rendes sima órabér amimeg ***** nem éri meg. DE ha nem megyek be akkor nem lessz ember aki beálna helyettem a kolegáim **** bejönni magasról letójnak engem én nekem kell bejönnöm mert nekem nem volt túlórám eddig holott én rendszeresen járok gyakorlatokra a szakmámba és úgy megyek utána munkába.Mondhatom azt hogy 1 nap én kikészülök teljesen fizikailag meg idegileg,2018. máj. 11. 01:37
1/1 csatrad válasza:
nagyon egyszeru a valasz. olvasd el a munka szerzodest. ha abban nincs benne akkor semmit nem tehet ennyi. ha benne van akkor meg kerj jogi tanacsot ott ahol ingyen van vagy ami neked megeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!