Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Nagyon el vagyok keseredve,23...

Nagyon el vagyok keseredve,23 éves lány agyok, óvodai dajka szamával, gimnáziumi érettségivel, angol középfoú komplex nyelvvizsgával, mégsem találok semmilyen munkát, mert pályakezdő vagyok és nincs tapasztalatom. Mégis milyen irányba tudnék elmenni?

Figyelt kérdés
Márl assan két éve munkanélküli vagyok, a környezetemben élőknek aka családnakelegevan ebből az állapotból, és tökéletesen megértem őket. Nagyon elszomorítja őket, hogy kezdek egyre lejjebb csúszni a depresszió szennyes mocsarába, mert két év alatt legalább 100 önéletrajzot már biztos elküldtem mindenféle munkatípusra, amit meg tudok csinálni, de tíz ujjamon meg tudom számolni, hány állásinterjú /próbanap lett ebből. Akik ebben a helyzetben jártak már, hogy vészeltétek át? Hogy próbáltatok kitörni? Annyira szereték dolgozni, ez minden vágyam, hiszen most vagyok fiatal, még jó erőben vagyok, hogyan tunám jobban eladni magam a munkáltatóknak? Hogyan közvetítsem feléjük, hogy én igen is akarom az állást, és a munka minden álmom?

2018. máj. 10. 12:55
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Aggódni eddig is aggódtam, mondjuk nem igazán az anyagiak miatt, az a legkevesebb, számomra sokkal inkább számít, hogy tapasztalatot szerezzek, és am unka által felfedezzek olyasmit is a világról, amit itthon pl. nem tudnék. Én úgy gondolom, hogy nem vagyok lúzer, mert a lúzer szó vesztest jelent, és én érettségivel, nyelvvizsgával nem igazán érzem, hogy vesztettem volna. Csak kevés az információforrásom, és én úgy érzem, hogy nem vagyok lúzer, merek kérdezni, merek segítséget kérni, ezek viszont nem gondolnám, hogy lúzer tulajdonságok. Szerensére van nagymamám, akinél lakom, így lakhatással, ilyesmivel nincsen gond, leginkább érzelmileg hat rám negatívan ez az állapot. Abban már utánajártam, hogy a munkaüygi központ mit tud segíteni, köszönöm a kedves ajánlást, hihetetlenül nagy segítség volt, kedvesen fogadtak és ott segítenek, ahol tudnak, jelentkezem álláskeresői tréningre, az önismeretet is célba vettem, mint itthoni tevékenység, most tanulok motivációsl evelet írni, és itthon autodidakta módontanulok számítógépes ismereteket: programozási alapok, HTML, CSS, Java, ezekre látta úgy, hogy szükség van, meg plusz valami különleges nyelvet szándékozom, csak abban még nem tudtam választani. Előbb-utóbb ott is tlaálok vlamai szimpatikusat, köszönöm nektek/Önöknek a tanácsokat. A Munkaügyi Központ-tanácsvolt a leghasznosabb, sokkal jobb a kedvem és az önbizalmam is azóta, kurzusokra is jelentkeztem, igaz, nem egészen eü. irányába. Külföldre nem szeretnék még menni, én szeretem a hazámat, és szeretnék esélyt adni a hazai életnek, annyira azért nem rossz ez az ország, hisz tele van segítőkész emberekkel. Köszönöm, hogy feldobtátok a kedvem, remélem, előbb-utóbb pozitív visszajelzést adhaotk, még többet ;) És ha valaki erre járna és hasolnó cipőben van, ennyit üzenek: fel a fejjel, nem kell szomorkodni, NINCS EGYEDÜL, hajrá és kitartást.
2018. máj. 18. 13:44
 12/20 A kérdező kommentje:
UI: elnézést kérek az esetleges elgépelésekért, nincsen sajnos automatikus helyesírás-javítóm, amit lehet, igyekszem magamtól kiszűrni.
2018. máj. 18. 13:45
 13/20 csatrad ***** válasza:

aha, szoval informacio hiany es eltartottsag, koszi. ezen a teren en szenvedtem informacio hianyban. a luzer szot meg azert hasznaltam, hogy valaszra serkenrselek, mert tenyleg kivancsi voltam.

amit irtal abbol azt szurtem le, hogy meg mindig kerulod a munkat. gyakorlatilag ugyan azt csinalod mint evekkel ezelott, hogy tanulasokba kezdesz celtalanul szinte olyan szandek nelkul, hogy konkretan penzt keress vele.

2018. máj. 21. 11:16
 14/20 A kérdező kommentje:

A munkakerülés vádjával én óvatos lennék, drága. Önéletrajzokat küldök el, állásinterjúkra járok... és mégsem vesznek fel sehova. És sajnos, ha jól láttam itt, GYIK-on, nem én vagyok ezzel a problémával egyedül. Eddig aminek utána tudtam járni, az az, hoyg örülnek, ha vannak nálam olyan plusz skillek, ami egyedivé tesznek és nem tucattermékké. Ami problémát még olvastam, hogy nehezen tudnak találkozni a munkavállalók és a munkáltatók, dem ár ez is kezd alakulni Magyarországon az állásbörzékkel. Szerintem ilyen rendezvény több is lehetne, és vidéken is szaporíthatnák a számát. Eddig most két helyről kaptam visszajelzést, állásinterjúkon is voltam, nagyon remélem, hogy felvesznek mostm ár valahova, mert hiányzik az, hogy dolgozhassak. Amíg nem lesz eredmény, addig még igen is van értelme a tanulásnak, mert simán lehet, hogy pályát tévesztettem csak, és arra most nincs piaci igény, ami végzettség nekem van. Én abszolút pártolom a tanulást, ha valakinek még van munka mellett ideje, csinálja csak, nem kéne lehúzni. A tanulás sosem céltalan nálam, az olyat nem is szeretem, ahogy a céltalanul sétálgatást sem.

Az információhiányra reagálva: az tényleg vna sajnos, probléma is, hisz rengeteg a spam-oldal, vagy a fiktív, hamis adatos clickbait cikkek, pedig az internet korában már igazán lehetne tudatosabb is ez a kommunikáció. Hiába, mindig van hova fejlődni, jó pap is holtig tanul.

Jelezni viszont mindenképpen jelzek, és továbbra is próbálok erős maradni és bizakodni, előbb-utóbb, de inkább előbb megtalálom én azt a helyet, ahova én kellek pont :) Olyan nincs, hogy nincs.

2018. máj. 27. 16:48
 15/20 A kérdező kommentje:

Na, jövök nektek egy jó hírrel, ha valaki még követi: találtam munkát, holnap megyek szerződést kötni, 6 órás foglalkoztatásban eladó-pultos vagyok gyorsétteremben :)

Nem az eredeti szakmám, de én nagyon örülök neki mert tetszik a személyzet vidámsága, a családias hangulat, és a legjobb, hogy viszonylag közel van, vonattal fél óra alatt beérek a munakhelyemre. =)

2018. máj. 27. 19:31
 16/20 anonim ***** válasza:
Örülök. :) Biztos jó lesz. Írj, hogy bevált-e a melóhely. A fontos, hogy jó csapat legyen.
2018. máj. 28. 07:18
 17/20 A kérdező kommentje:
Helló! Sajnos nem vált be a melóhely közlekedési szempontból (nem volt állandó a beosztásom, nemtudtam közlekedést hozzáigazítani =( ), de nem adom fel, továbbra is kitartóan keresek, már az önéletrajzomat felfrissítettem. Kitartást kívánok minden hasonló helyzetben lévő, pályakezdő fiatalnak <3
2018. jún. 26. 16:26
 18/20 anonim válasza:
Én már egy ideje a gödör alján vagyok. Nem azért mert nem tálalok munkát. Hanem azért mert iszonyatosan félek az egész helyzettől. Minden új, tele vagyok kétségekkel. Azóta is hívogat a munkáltató, de már fel sem veszem. De azért azóta remélem találtál egy klassz állást! :)
2018. júl. 27. 01:32
 19/20 A kérdező kommentje:
Sajnos nem, egy HRes megmondta, hogy valószínűleg a lakóhelyem a probléma, ha túl messzevagyok, félnek, hogy nem érek be időben. Bp-re jelentkezek főleg, mert a mi környékünkön nincs munka, és szeretnék felköltözni, de ahhoz kell állás meg tartalék pénz. Szállásom lenne, de nem a semmivel akarok nekivágni valami újnak, gondolom, ez érthető.
2018. aug. 3. 13:11
 20/20 anonim válasza:

Üdv

Mi lett az életed története azóta?

Kíváncsi vagyok :D

23f vagyok sajnos hasonlo cipoben jártam de jelentkeztem katonának voltam pár határszolgálatban pénzem van de úgyérzem itthagyok ezt a melót csak sajna én se tudom mihez kellene kezdeni :(

2020. nov. 13. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!