Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Segítene valaki átfordítani...

Segítene valaki átfordítani egy szoveget idézem " setze den brief in die indirekre rede" nem tudom hogy hogy kell valaki segitene, vagy elmegyarazna?

Figyelt kérdés
Itt a szöveg: Robert Berger schrieb seinen Eltern : " Jetzt bin ich zwei Wochen in München . Ich habe mit meinem Freund Hans ein Zimmer bei Familie Krüger . Morgens kann ich mit dem Fahhrad zur Universität fahren Der weg , der durch einen Park führt , ist sehr schön .Hans kommt immer zu Fub in die Universität.

2018. máj. 8. 10:09
 1/3 anonim válasza:
Most 2 hete vagyok Münchenben. Van egy szobam Hans baratommal a Krüger csaladnal. Reggelente kerekparral megyek az Egyetemre,keresztül egy parkon,nagyon szep. Hans mindig gyalog jon.
2018. máj. 8. 13:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Az indirekte Rede az, amikor azt adjuk vissza, amit valaki mas mondott.

Pl. Peter azt mondja, hogy beteg. (Mi nem tudjuk, hogy tenyleg az-e, de ö azt allitja.)-Peter sagt, er SEI krank.

Azon van a hangsuly, hogy Peter mondja. Direkte Rede-ben ez ugy lenne, hogy Peter IST krank.

Az indirekte Rede-ben az iget kell ragozni, ez esetben a SEIN iget, megpedig Konjuktiv 1-ben. Minden egyes igenek van egy indirekte formaja, ez a Konjuktiv 1. (Lehet meg tovabb menni, de nem akarom komplikalni).

A hetköznapi beszedben az indirekte Rede-t allt. a "dass" szoval helyettesitik. A fennti pelda esetenben:

Peter sagt, DASS er krank IST.

2018. máj. 8. 18:55
 3/3 anonim ***** válasza:

A kerdeses szöveg eseteben Robert Berger irja (tehat azt allitja)a szüleinek, hogy:

- Ket hete Münchenben van

- A baratjaval, Hans-al van egy szobaja a Krüger csaladnal, stb.

Tehat igy, ahogy ezt a kettö mondatot magyarul leirtam, ezt kell nemetre forditani:

- Er SEI seit zwei Wochen in München

- Er HABE mit seinem Freund Hans ein Zimmer....

- Morgen KÖNNE er...fahren.

Probald meg ezek alapjan a többit. Az indirekte Rede különben szerintem a legnehezebb a nemet nyelvtanban. Alltalaban az idezöjelben levö szövegeknel szoktak indirekte Rede-t hasznalni.

2018. máj. 8. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!