ELTE Földtudományi szak után milyen munkalehetőségek vannak? Itthon/Külföldön?
Geológusként végeztem (földtudományi + mester), és sajnos nem tudom ajánlani. A tanárok hozzáállása, a törtető szaktársak rettentően letörték a lelkesedésemet, az elvárásoknak így még nehezebb volt megfelelni (egyébként sem könnyű). Csak azok érvényesültek, akiknek kb. nem volt élete, csak a geológia, meg akik pitiztek a megfelelő tanároknak. Ha nem voltál társasági ember, vagy valamilyen egészségügyi problémád volt, máris lusta lógós lettél (akkor is, ha a lemaradásokat pótoltad és tanultál rendesen). Nekem a stressz miatt autoimmun betegségem lett a mester alatt. Nehéz volt kezdetben megtalálni a megfelelő kezelést, ezért többször voltam fáradékony, egyéb komplikációk miatt rosszullétek... Lelkileg is megviselt, de tolerancia a nullához közelített. A 3 hetes kötelező terepgyakorlaton, a tűző napon csak azt kaptam, hogy "egy ilyen ember nem geológusnak való". Én nem kértem a betegséget, teljesen rendben voltam, amikor elkezdtem a geológiát, abbahagyni félúton pedig már nem akartam (elég sok pénzt öltünk már bele).
Bocsánat a panaszáradatért, röviden csak annyit szeretnék mondani, hogy ha nem vagy teljesen elhivatott, akkor ne a geológiát válaszd.
A csillagászatban is nagyon kevesen tudnak érvényesülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!