Száraz vályogház szobájának egyik sarka penészes, vajon miért? És a penészt hogyan lehet megszüntetni?
Több ok miatt is lehet. Nem látunk át oda, nem tudjuk. De legtöbbször pára, rossz szellőzés meg ilyesmik miatt lehet, ha nagyon érdekel, keress rá.
Ha van terrárium, akvárium a szobában, és párolog, az is lehet az oka, pl. nekem ez volt.
Lehet venni penészölő sprayt, ezek elég hatékonyak. De ez még nem fogja megszüntetni a penészt örökre, ugyanúgy vissza fog térni, ha nem jössz rá, hogy mi okozza.
Ha a vályogház rosszul van kívülről szigetelve, vakolva, stb., úgy átnedvesedhet a fal, mint szódás a lovát.
Hívj szakembert aki ért a vályoghoz, hogy megmérje a fal nedvességtartalmát - amíg nem késő. Mert ha a nedvességtől szétrohad a vályogban a nád, akkor a teherviselő képessége is annyira meggyengül, hogy előbb-utóbb életveszélyessé válik.
Az, hogy te száraznak látod a falat, nem jelent semmit. Belül szívja magába a párát, és ha nem tud kiszellőzni, akkor belülről fog szétrohadni.
Mondjuk nekem mindegy, nem nekem veszel házat, de a helyedben megnézetném szakemberrel. Nincs ingyen nyilván, de sokkal kevesebbe kerül, mint esetleg pár év múlva porig rombolni a házat egy megrogyott fal miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!