Leginkább hol és milyen környezetben lehet szaporítani a fokföldi (afrikai) ibolyát?
Már említettem eme virággal másik kapcsolatos kérdést ami esetleg butaság:
A fokföldi ibolya (afrikai ibolya) nemesítése?
Erre is lehet válaszolni nyugodtan :)).
A lényeg:
mikor rákattantam erre az aranyos, egyben nagyon szép kis virágra nem akartam mást csinálni mint szaporítani.
igen... rákerült a sor, de rossz ötlet volt :(.
Vagy is hát nem volt az, de nem sikerült.
Csináltam nekik melegágyat, de Anyukám figyelmesztettet pár nap azután, hogy, ha rácsöppen a pára akkor barna foltos lesz a virág mivel nem szereti, ha nedves a levele.
El is rohadtak a levelek.
Mivel az anya virágot is közéjük raktam neki is elsárgult vagy is foltos lett a levélkéi. Remélem az se pusztul el.
Szóval mégegyszer megszeretnék próbálkozni e kis virág szaporításával, de megfelelő körülmények között.
Vagy is:
- Milyen föld kell neki?
- Miben lehetne legjobban szaporítani? (Edény)
- És hol lehet legjobban tárolni ahol meleg van?
Mivel nekünk a kis házunk nagyon rosszul van építve, ablakaink rossz helyen is van beépítbe úgy hogy a virág sehol sem ér elegendő napfényhez.
ja! És hogy lehet öntözni hogy nehogy belerohadjon a virág a földbe? Mert mindig túl vizes lesz a föld.
Ha tudsz segíteni akkor szívesen elolvasom tapasztalataidat!
Köszönöm!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!