Kötelező gèpjármű Biztosìtás. Hogyan műkődik?
Figyelt kérdés
Három hónappal ezelőtt parkoltunk, ès az autónk elejèbe szált egy másik autós. 460.000 forintèrt csinálták meg az autónkat.Ezt a számlát leadtuk a biztosìtónak. 320.000 et fizettek ki.ilyenkor mit tudok tenni? Nem èn vagyok a hibás... bukjak be 140.000 forintot?
A biztosìtot jelentsem fel vagy a károkozót?.. Nekem volt egy új autóm, mos van egy javìtott (törött) autóm ès mèg fizethetek is???
2018. ápr. 25. 16:17
1/9 anonim válasza:
Mikor nekem leromboltak az automat, valaszthattam, hogy a felajanlott osszeget kerem, vagy elviszem egy a biztositoval szerzodott szervizbe. Utobbit valasztottam, nem is en fizettem, elintezte az osszeget egymas kozott a szerviz es a biztosito. Gondolom, Te megcsinaltattad valahol es a biztosito nem fizet ki 140 ezer pluszt. Ilyen alapon mindenki haveri autoszerelovel javittatna es irnanak brutal osszegeket a szamlara.
2/9 A kérdező kommentje:
Ez azèrt nem frltètlen álja meg a helyèt, mert ha valaki nem a javìtásnak megfelelő számlát ìr akkor pluszba fizetheti az áfát. Ès ha többet ìrnak a számlára ès kifizettetik az áfát akkor mit lehetne nyerni? A kárfelmèrő úgy is megmondja nagyjából a kárt, bár sajna ott is a program dolgozik, ès nem ember. De ha èn az új autómat szakszervìzbe vittem volna akkor minimum szor 2 .. Akkor összepisiltem volna magam ha azt nembfizettèk volna ki.
2018. ápr. 25. 16:59
3/9 A kérdező kommentje:
Egyèbkènk köszönöm, hogy ismeretlenül is csalással vagyok vádolva.. A saját szerelőt pedig azèrt választja az ember merr megbìzik a munkájába.
2018. ápr. 25. 17:04
4/9 anonim válasza:
Nem vadoltalak csalassal, jol jartal :)
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az együttèrzèst. Akkor ezek szerint kidobhatok az ablakon 140000 forintot, ès nem tehetek semmit csak fogadjam el???
2018. ápr. 25. 22:18
6/9 anonim válasza:
A biztosito adott lehetoseget valasztani. Mondott egy osszeget, vagy javitast vallat. Te okosabb voltal es megmutattad nekik. Miert nem olyan szervizbe vitted, amit elfogadnak? Egy forintot sem buktal volna.
7/9 A kérdező kommentje:
Mert több szervizt ismerek, és a gyermekeim játék autóit nem bíznám rájuk. Összedobják olcsón, és kész.. Abban biztos vagyok, hogy ők ki vannak fizetve a biztosító által. Én 3 gyermekemet szállítom az autóba.. Szeretném ha biztonságos lenne. És nem, nem vagyok okosabb de a számítógépét sem viszi az ember össze vissza szervizbe... Hiszen egy csomó személyes adat van rajta, vagy nagyon könnyen visszanyerhető, így csak oda viszem ahová bizalmam van.
2018. ápr. 26. 08:34
8/9 anonim válasza:
Na, akkor erre koltottel 140 ezret
9/9 anonim válasza:
Ezt bőven megéri az a pénz, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!