Szerintetek szép vezetéknév?
Figyelt kérdés
Viccből felszeretném venni a McDonald vagy MacDonald vezetéknevet, melyik a jobb? Jól hangzik? :D2018. ápr. 15. 10:18
1/4 anonim válasza:
Ha magyar állampolgár vagy és nincs más nemzetbeli a szülőd, akkor semmi közöd (nincs jogalapod) az idegen névhez, akkor indokolatlan és értelmetlen. Ja, meg nem is fogják engedni.
"A névváltoztatás engedélyezése – a jogszabályban meghatározott feltételek figyelembe vétele mellett - mérlegelési jogkörben
meghozott döntés. A magyar hagyományoktól eltérő hangzású,
magyartalanul képzett név, történelmi név, régies írásmóddal írott családi név felvételét - különös méltánylást érdemlő körülmények kivételével – nem lehet engedélyezni."
A jogszabály pedig az 2010. évi I. törvény (At.), itt tudsz utánajárni hogy mit lehet és nem. De az biztos, hogy csak úgy Kovács Pistikéből soha nem leszel McDonald István.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem hivatalosan akarom felvenni, csak úgy. Nem tudom érted e. :D
2018. ápr. 15. 10:53
3/4 anonim válasza:
Én ugyan nem értem, de viccből, nem hivatalosan úgy nevezed magad, ahogy akarod. Akár még Retardált Istvánnak is. Persze ne értsd félre, csak egy példa volt.
4/4 anonim válasza:
Ha csak viccből, akkor vannak ennél jobban hangzó nevek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!