Kocsi vételi csalás Valaki hasonló cipőbe? Vagy tapasztalat?
Más téren is sajnos szoktak lehetnek problémák. Úgy értem más papírozásnál, nem csak autó adás vételnél. Lehet hogy nem konkrétan a kérdésre válaszolok, de!
A tanulság az, hogy MINDEN papírt TÉNYLEG el KELL olvasni. Még BARÁTNÁL is! Mindig mindent. Most gondolj bele. De komolyan. Egy friss jogi végzettségű fiatal vajon elkövette e volna ezt a hibát?
Másik. Itt az internet. Bármilyen adás vétel akármi van rengeteg minden fent van a neten, hogy miknél hogyan bukós egy ügy, egy papír.
Papírt azért írunk mert amiről papír készül az nem bizalmi kérdés, hanem jogi hivatalos formula.
Következő. Nézzük meg részben azt is kitől veszünk kinek adunk el.
Egy cikis rész. Ha nem látjuk az összes ! aláíró személyt aláírni az okirat hamisítás. Miért? Mert nincs tudomásunk arról, hogy aki még aláír az ő e és az aláírás egyezik a e az adataival. Valamint azt se tudjuk jogában áll e eladni, kiadni stb az adott dolgot. Következtetés aki aláírt papírral jön az mehet új papírért!
Papírozásnál kérjük és megnézzük az okmányokat! Ismerősnél is! Fényképet is. Csak mert. Egyeztetjük a papíron szereplő adatokkal is. Ez után írunk alá.
Amúgy most komolyan, mutatott valaki nektek egy autót és megvettétek a nélkül, hogy tudnátok kié papíron?
3as vagyok.
Szurkolok nektek csak kérdéses a kimenetele. Az autó valódi tulaja nyilván nem fizeti ki az összeget. Én ügyvédhez fordulnék, hogy nézze meg mit tud kihozni belőle és nehogy még + bajotok legyen belőle.
Fölösleges.
Ez olyan egyértelmű helyzet, hogy még a sarki fűszeres lova is kiröhög vele.
Azért fel lehet jelenteni őket sok mindenért... jó esetben el is kapják őket, de a pénz már tuti nem lesz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!