Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kocsi vételi csalás Valaki...

Hajnalka123 kérdése:

Kocsi vételi csalás Valaki hasonló cipőbe? Vagy tapasztalat?

Figyelt kérdés
2018.03.15 én vettünk egy audi a6 tot vidéken. Roma származásúak voltak akiktől vettük úgy hozták ki az adás vételi h ki volt töltve az eladói rész. 500ezer forint volt az autó. Tegnapi nap folyamán amikor a kormányhibatalba mentünk akkor derült ki hogy nem azonos az adásvételin szereplő név a forgalmi engedélyel. Tudjuk hülyék voltunk de parom nézte a papirt és ezt nem nezte... na most rendőrségi fel jelentést tettünk amikor ugyan is le foglaltak a forgalmit és mindent el mondtam nekik . Nem tudom hogy most mi lesz?! Valaki esetleg hasonló cipőben járt e? Vagy van e benne tapasztalata? Negatívumokat nem kérek igyis elég probléma ez is és tudjuk h hibáztunk

2018. márc. 27. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lopott a kocsi, ugrott a pénzetek. Ennyi.
2018. márc. 28. 09:24
 2/7 anonim ***** válasza:
67%
Hajnalka, hajnalka, és te egy ilyen idiótát választottál magadnak? Lol.
2018. márc. 28. 09:43
 3/7 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Más téren is sajnos szoktak lehetnek problémák. Úgy értem más papírozásnál, nem csak autó adás vételnél. Lehet hogy nem konkrétan a kérdésre válaszolok, de!

A tanulság az, hogy MINDEN papírt TÉNYLEG el KELL olvasni. Még BARÁTNÁL is! Mindig mindent. Most gondolj bele. De komolyan. Egy friss jogi végzettségű fiatal vajon elkövette e volna ezt a hibát?

Másik. Itt az internet. Bármilyen adás vétel akármi van rengeteg minden fent van a neten, hogy miknél hogyan bukós egy ügy, egy papír.

Papírt azért írunk mert amiről papír készül az nem bizalmi kérdés, hanem jogi hivatalos formula.

Következő. Nézzük meg részben azt is kitől veszünk kinek adunk el.

Egy cikis rész. Ha nem látjuk az összes ! aláíró személyt aláírni az okirat hamisítás. Miért? Mert nincs tudomásunk arról, hogy aki még aláír az ő e és az aláírás egyezik a e az adataival. Valamint azt se tudjuk jogában áll e eladni, kiadni stb az adott dolgot. Következtetés aki aláírt papírral jön az mehet új papírért!

Papírozásnál kérjük és megnézzük az okmányokat! Ismerősnél is! Fényképet is. Csak mert. Egyeztetjük a papíron szereplő adatokkal is. Ez után írunk alá.

Amúgy most komolyan, mutatott valaki nektek egy autót és megvettétek a nélkül, hogy tudnátok kié papíron?

2018. márc. 28. 16:12
 4/7 TappancsMancs ***** válasza:

3as vagyok.

Szurkolok nektek csak kérdéses a kimenetele. Az autó valódi tulaja nyilván nem fizeti ki az összeget. Én ügyvédhez fordulnék, hogy nézze meg mit tud kihozni belőle és nehogy még + bajotok legyen belőle.

2018. márc. 28. 16:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Fölösleges.

Ez olyan egyértelmű helyzet, hogy még a sarki fűszeres lova is kiröhög vele.

Azért fel lehet jelenteni őket sok mindenért... jó esetben el is kapják őket, de a pénz már tuti nem lesz meg.

2018. márc. 28. 16:33
 6/7 TappancsMancs ***** válasza:

Néhány hasznos link.

Magyar Autóklub Eredetiségvizsgálat

[link]

Eredetiségvizsgálat 2018 - ára, menete, tudnivalók

[link]

Hogyan ellenőrizzük, hogy lopott-e az autó?

[link]

Lopott autó vásárlása

[link]

Korm. rendelet az előzetes eredetiségvizsgálati eljárás részletes szabályairól

[link]

2018. márc. 28. 18:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Ma voltam ki hallgatáson a rendőrségen. Nem lopott az autó... Nem hülye a párom csak nem figyelte a neveket h azonos e egyszerűen figyelmetlenség. A sors igy hozta h mi egy pár leszünk van egy közös fiunk de most itt nem az a lényeg de hogy a párom nem hulye az tuti... utólag okos az ember... tanultunk belőle... De azért ne hulyezuk már a másikat. Aki tud segíteni biztatni az tegye de aki ócsmárolni próbál valamelyikünket az inkább tartsa meg magának
2018. márc. 28. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!