Hogyan tudom igényelni a taj kártyát, lakcímkártyát, személyi igazolványt és az adóazonosító jelt kettős állampolgárként, erdélyi lakosként?
Lakást csak akkor bérelhetsz, ha van állandó munkahelyed, és kifizetsz legalább 2 havi kauciót. De azt nem engedik a tulajok, hogy bejelentkezz állandóra a lakásba.
De miért akarsz Magyarországra költözni?
Szia! Én átmentem ezeken a folyamatokon, és valóban nem volt könnyű! Először Magyarországon át kell regisztrálnod külföldön élő magyar állampolgárról Magyarországon élő magyarra, ehhez kell a honosítasi papír. Aztán kell egy lakcím. Én a barátom mamájához vagyok bejelentve, de albiba lakom így a tartozkodási helyhez az albi címe van beírva, amihez kell a tulajdonos aláírása. Ez egy nap alatt meg van. Utána kérheted a személyit, amihez kell a lakcímkártya, ez 8 munkanapot foglal magába. Ha ezek meg vannak, akkor mehetsz egy Nemzeti Adó- és Vámhivatali irodába, nekem ehhez más városba kellett mennem, mert nem mindenhol van. Itt kérheted az adókártyát. Ez kb 2-3 hónap, de addig kapsz egy papírt, ami helyetesíti az adókártyát, mert rajta van az adószám. A TAJ kártyámat nekem a munkáltató intézte el, de ahhoz is kell a te aláírásod. Ez nekem 1 hónap volt, de 8 napot mondtak ott is kb. Itt is adnak egy papírt ami helyetesíti a TAJ kártyát, amíg kész lesz. Ha jól tudom, akkor ez a munkáltató "feladata".
A legnehezebb az egészben, hogy nekem mindenhol mást mondtak, és sok téves infót kaptam amíg sikerült ezeket elintézni. De ha tudsz mindent, akkor egyik napról a másikra megvannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!