Az aláírásomnak kötelező a nevemnek lennie, vagy elég, ha az egy rám jellemző grafológiai vonás?
Figyelt kérdés
Szóval, ha engem pl Minta Barbarának hívnak, csak Minta Barbara szerepelhet aláírásként, vagy írhatok alá Banános Joe néven is (?), hiszen az egy csak általam reprodukálható minta.2018. márc. 12. 20:09
1/3 anonim válasza:
Attól függ mit írsz alá. Okiratot csak az anyakönyvezett névvel lehet (második keresztnév is szükséges hozzá, hiába nem használod). Bármi mást pedig ahogy akarsz, kivéve ha nem akarsz kellemetlen szituációkba keveredni miatta. Ugyanis az aláírás azt igazolja hogy az adott nevű személy írta alá aki képes igazolni a személyazonosságát.
De mondok érdekes helyzetet: rendeltem külföldről és a vámon elírták a nevemet (például Áron vagyok és Ábelt írtak címzettnek), és mégis át tudtam venni bemondásra. Megmondtam hogy küldeményt várok de nem arra a névre, és nem is létezik az a név, és mégis átadták. Tehát bizonyos rugalmasság van benne.
2/3 anonim válasza:
1. válaszolót kiegészíteném azzal, hogy aláírásként választhatunk egy általunk kitalált grafológiai vonást is, ezt azonban közjegyző előtt készített "Aláírási címpéldány"-on kell megtennünk. Ilyen esetek akkor fordulnak elő, ha egy cég képviseletében kell, hogy eljárj, és erre Neked a cég felhatalmazást adott.
3/3 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen :)
2018. márc. 13. 05:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!