Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Boltba (spar, aldi, elektronik...

Boltba (spar, aldi, elektronikai, etc) lehet-e mezítláb vásárolni? Vagy kifőzdébe így bemenni?

Figyelt kérdés
Leszámítva a beszólogatókat, van rá valami jogszabály ami tiltja ezt? Tudom, a házirend tilthatja, de az csak akkor érvényes, ha jól látható és elérhető helyen van a vásárló térbe való belépés előtt.

2018. márc. 10. 16:14
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Közben annyit találtam, ami más mezítlábasnak is támpont lehet, hogy a legtöbb bolt tulajdonos vagy meghatalmazottja dönthet arról kit szolgál ki. Spar, tesco, aldi, etc esetben ez elvileg az üzletvezető, akinek természetesen igazolnia kell magát egy ilyen fellépés előtt.

Az üzletből való kiuatasításra, erőszakkal való eltávolításra még nem találtam semmit. Más esetleg?

2019. jan. 11. 15:53
 12/14 anonim válasza:

Kedves Kérdező! Hol találtad ezt az ostobaságot, hogy a bolt tulajdonosa vagy meghatalmazottja dönthet arról, kit szolgál ki?

Tehát teszem azt eldöntheti, hogy holnaptól pl. a norvégokat, egészségeseket, férfiakat nem szolgája ki?!

Ha eldönthetné, természetesen ki is utasíthatná, ill. rendőrt is hívhatna.

Csak akkor utasíthatja ki a vásárlót, ha az pl. részeg, nagyon mocskos, lopott stb.

Nyugodtan mászkálj mezítláb ott, ahol a kedved szottyan! Csak a hóban vigyázz, le ne fagyjon a lábad.

És ha kapnál beszólást a boltok, szolgáltatók részéről, írd ide be. Kíváncsi leszek rá.

2019. jan. 26. 05:03
 13/14 anonim válasza:

Nem dönthet a bolt tulajdonosa arról, ki szolgál ki! Mindenkit köteles, aki nem valósít meg jogszabálysértő kizáró okot, pl. részegség, stb.

De a mezítlábasság természetesen nem ütközik jogszabályba. :)

2019. jan. 26. 05:08
 14/14 anonim válasza:
Jav: ki->kit
2019. jan. 26. 05:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!