Szerintetek sikerűlni fog?
8. osztályos diák vagyok Romániában.
Mostanában a képessegi vizsgára iranyuló félelmem hatalmas mérteket önltött, ami nem túl jó, így is gyógyszereket szedek szorongásra, amellyel 2 hónapja kerűltem be a korházba. Rengeteg leckével maradtam le, de úgy-ahogy betudtam pótolni, és tanulni. Matematika az egyetlen kivétel. Sohasem voltam valami jó matematikából, de azért nem nevezném rossznak magam, viszont fontos tananyagokrol maradtam le, és régebbi leckék, amelyeket értettem, nem mennek(részben a gyógyszereknek köszőnhető).
Mértan eddig sem ment jól, most nulla vagyok belőle. Algebra még erthető, de egyre nehezebben. Holnap írunk egy szimuláré tesztet matekból és felek a végeredménytől. 3 hónap múlva pedig a valódi vizsgát írjuk. A kérdésem az lenne, hogy 3 honap alatt át tudnám venni egyedűl az egesz évi felvett leckéket visszamenőleg? Nagyon félek most, mivel (eddig sem volt jó logikám) a gyógyszerek amelyeket szedek erőteljesen tompítanak, koncentráció zavaraim vannak. Amelyik iskolaba szeretnék menni (mivel csak ez magyar, nincs más választasom) 2.50 el be lehet jutni. (Romaniában máshogy vannak az osztalyzások, 10 a legnagyobb média) jelenlegi összmédiám 9,30. Amit nem a matek erősít, hanem a többi tantárgy. A vizsgán matekből, romanból és magyarból írunk. Magyartól nem félek, 9 esre állok belőle, de a román és a matek. Egy szót sem tudok románból. A matek sem megy. Teljesen kétségbe vagyok esve.
Szerintem,először is,fogj egy füzetet.Olvasd át az anyagokat sorjában,és ahogy te tudtad értelmezni,úgy írd a füzetbe.Használj sok színt,hogy tudd a leckéket színekhez kötni.Az fontos,hogy röviden írd le.És a másik,meg hogy oszd be a napjaidat!Nekem használt,és ajánlom a jógát,jobban tudsz koncentrálni.
Ha nem túl személyes kérdés,Románia melyik megyéjében élsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!