Mit kezdjek 18 millió forinttal?
28 éves vagyok, külföldön élek. 18 évesen az esküvőm után jöttem ki, a 12 osztályt gimiben végeztem, de nem érettségiztem és semmilyen szakmám nincs, egy üzemben dolgoztam. Angolul (papír nélkül) középfokon beszélek, németül alapfokon. Sajnos a családi körülményeim kényszerítettek a költözésre, az iskola jól ment, mindig kitűnő tanuló voltam és nagyon szerettem tanulni, grafikus, programozó vagy pszichológus szerettem volna lenni.
A külföldi munkával össze tudtam spórolni 18 millió forintot és szeretnénk haza költözni.
Tudnátok valami jó "életvezetési" tanácsot adni, hogy mihez kezdjek?
Sajnos teljesen meg vagyok lőve. Ezzel az összeggel beteljesíthetnénk nejemmel az álmunkat, hogy a Dunakanyarban vehessünk egy gyönyörű kertes házat, de akkor ingázással kéne munkát találnunk, ráadásul papír nélkül nem sokra mennénk az álláspiacon, plusz úgy érzem fizikálisan nehezen bírom már a kőkemény fizikai munkát. Tehát olyan munkahelyet kéne találjak, ami könnyebb fizikai, legjobb esetben számítógépes, irodai.
Vagy költözzünk Pesten albérletbe és érettségi után tanuljak tovább? Nem késtem el azzal ennyi idősen? Esetleg fektessem be valamibe a pénzt, indítsak vállalkozást?
Te mit tennél? Hogyan lehet jelenleg odahaza az álmunkat összehozni a racionalitással?
Köszönöm, ha segítesz egy ötlettel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!