Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Vajon C és D szerepeltek...

Vajon C és D szerepeltek közös színdarabban?

Figyelt kérdés
Egy interjúban az újságíró öt színészt faggatott. Megkérdezte őket, ki hány kollégájával játszott együtt valaha a jelenlévők közül. A válaszok a következők voltak: A: Négy kollégámmal játszottam már. B: Kevesebb kollégámmal játszottam a jelenlévők közül, mint A. C: Ugyanannyi színésztársammal játszottam már együtt, mint D. D: Eggyel kevesebb kollégával voltam közös színpadon, mint E. E: Páratlan számú jelenlévővel játszottam már egy színpadon.

2018. márc. 2. 19:03
 1/2 anonim válasza:

1. A mivel 4 kollégájával játszott, ezért játszott mindegyikkel.

2. E mivel páratlan számúval játszott és D nála eggyel kevesebbel játszott, ezért csak a 3 kollégával játszott lehetőség maradt, mivel, ha eggyel játszott volna, akkor D eggyel sem játszott volna, ami ellentmondás.

3. A 2.-ból következik, hogy akkor C és D 2 kollégával játszott, amiből az egyik A.

4. Mivel E 3 kollégájával játszott, amiből az egyik A, a másik 2 lehet bárki, de legalább az egyik C és D közül kerül ki, így az egyiknek (vagy mindkettőnek) meglesz minden partnere, így nem játszhattak együtt.

Összegzésképp:

A játszott B,C,D,E-vel

B játszott A-val

C játszott A-val,E-vel

D játszott A-val,E-vel

E játszott A,C,D-vel

Vagy

A játszott B,C,D,E-vel

B játszott A,D,E-vel

C játszott A-val,E-vel

D játszott A-val,B-vel

E játszott A,B,C-vel

Illetve C és D felcserélhető.

2018. márc. 3. 12:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!!!!!
2018. márc. 3. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!