Létezik, hogy humán beállítottságúról reálosra "változtam"?
Általános iskolában sem volt gondom semmiből sosem, de a történelem és az irodalom volt a kedvencem. Aztán elkerültem gimnáziumba, nyelvi előkészítőre, és pont elég volt hozzá, hogy megutáljam a nyelveket. :)
Kitaláltam közben, hogy megvalósítom az álmom és orvos leszek, így 10. óta erre készülök.
Az utóbbi időben rengeteg foglalkozok a biológia, kémia, matekkal, és nagyon jól mennek, bár ezt lekopogom így érettségi előtt. :) Viszont a humántárgyakkal kapcsolatban meg azt vettem észre, hogy egyre inkább megutáltam őket. Utálom a magyart. Nem a művészettel, kultúrával van problémám, hanem hogy hülyeségnek tartom, amit belemagyaráznak, ráadásul erre jegyet is adnak...Nem értem a verselemzések értelmét, ezért nem is szeretem, és nehezen tudom megtanulni. Összehasonlításképpen 3 oldal magyar elemzést 2x annyi idő alatt tudok megtanulni, és valamennyire megérteni mint kb 8-10 oldal kémia elméletet.
Átváltottam reálosra, vagy csak azért tűnik így, mert azokon a tárgyakon van most a hangsúly? Lehet hogy hülye kérdés, de így este a tanulás befejeztével ezen filózgatok :)
Nagyon is létezik ilyen. Általánosban én is szinte csak a humán orientált tantárgyak felé hajlottam, sőt a reál anyagok egyáltalán nem is érdekeltek. Viszont ahogy egyre közelebb kerültem a középiskola végéhez, egyre jobban billentyűzet a mérleg a másik oldalra. Matematikából és fizikából szinte bármit meg tudtam tanulni, és élveztem is azt, míg egy „történelmi esemény hatását a társadalomra“ vagy egy Ady vers elemzését kevésbé tudtam hasznosnak találni. :D
Nem tudom én sem, hogy ez minek köszönhető, lehet az érő agytekervényeimnek, vagy csak a bennem ébredő realizmusnak, de az biztos, hogy most így egyetemi képzés előtt egyáltalán nem bántam meg ezt a váltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!