Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ebay autó vásárlás USA-ból?...

Ebay autó vásárlás USA-ból? Van valakinek tapasztalata a témában?

Figyelt kérdés
Sikeres licit esetén bankból is el tudom utalni a foglalót, majd a teljes összeget az eladónak az USA-ba, vagy ez csak PayPallal lehetséges?Csak a foglaló 400e ft lenne ezért kérdem?

2018. febr. 6. 06:57
 1/6 anonim ***** válasza:
69%

Ezt ugye az eladó határozza meg, nemértem mért tőlünk kérded.

Amúgy április 1 még kicsit messzevan.

2018. febr. 6. 08:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak a foglaló 400 ezer, írod. Ez azt sugalja számomra, hogy az összeg neked magas.

Nos, megvetted a kocsit, s utána? Fizetsz nem kevés vámot, adót, de előbb ide is kell kerülnie. Néztem árakat, milliós tétel az is (lehet van olcsóbb, de ilyent találtam). És utána jön még az átépítés európai normáknak megfelelőre.

Egyébként csatlakozom az előttem íróhoz.

Miért baj a Paypal egyébként? Az is a bankszámládról veszi le a pénzt. Ha még nincs, regisztrálni, számlával összekötni pár perces dolog.

2018. febr. 6. 09:42
 3/6 A kérdező kommentje:

Ez egy OT, amire nincs vám, se regadó, "csak" áfa és a vámeljárás díja. A szállítás persze ugyan annyi, mint bármelyik hasonló méretű gépjárműnél. A paypal-t azért kérdeztem, mert úgy emlékeztem, nem lehet akármekkora összeget feltölteni rá. Csak ezért voltak aggályaim az összeg miatt...

Köszi a hozzászólásokat! :)

2018. febr. 6. 10:50
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

én nem bíznék annyira egy ilyen sztoriban

ha baj lesz (pl az autó nem olyan, mint ahogy állítják), akkor hogyan érvényesíted a jogaidat? van fogalmad róla mennyibe kerül (innen pláne) az ottani jogászkodás?

ha annyira amcsi autó kell, akkor bízz meg céget, aki kimegy érte és a saját tevékenységéért felelősséget is vállal - persze ez sem olcsó, de kevesebb benne a banánhéj

2018. febr. 6. 13:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Tök jogos a felvetés, én sem merném másképp!Ez meg is történt, lesz, aki lecsekkolja majd az autót, mielőtt átutalom a teljes vételárat.Ők intézik a kinti fuvart, a hajóutat, a vámoltatást Hollandiában és a hazafuvart is, igaz nem kevés összegért, de ez ilyen. Viszont a legjobb ajánlatok ebayen vannak, igaz ott is sok a szemét. Két éve ez a 4. autó, ami esélyes lehet, igaz ez az első, amire ebayen licitálok majd, mert az eddigiek hagyományos autóhirdető oldalak voltak. Köszönöm a segítő szándékot, pont az ilyen buktatókra szerettem volna, ha rávilágítotok, hátha van olyasmi, amit nem vettem még figyelembe.
2018. febr. 6. 13:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Egyébként meg kimondottan „projekt autót” keresek, így sok meglepetés nem érhet, hiszen eleve tudom, hogy le van gatyásodva a gép…
2018. febr. 6. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!