Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért nem végzik ki "azonnal"...

Miért nem végzik ki "azonnal" a halálraítélteket?

Figyelt kérdés
Konkrétan az amerikai halálraítéltekről beszélek.Nemrég volt egy film a Nat.Geon,ami 3 halálraítélt "utolsó" napjait mutatta be.Ott mondta az egyik,halálraítélt,hogy 12 éve van a siralomházban.De miért váratják ennyi ideig?Hogy a tárgyalás után kb 1-2 hetet várnak,arra azt mondom,oké...na de 12 év???Mi az értelme ennek?Vagy azt várják,hogy az elítélt ügyvédei össze tudnak szedni valami bizonyítékot,hogy mégsem érdemel halált az illető?Én azt mondom,hogy aki olyan bűnt követett el,hogy halálbüntetést érdemel,végezzék is ki.De ne "kínozzák" 12 évig...Szerintetek??
2010. jún. 6. 19:08
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
De mi van akkor, ha kivégzik, és utána kiderül, hogy mégis ártatlan?
2010. jún. 6. 19:12
 2/5 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
76%
Miért nevezed kínzásnak azt hogy még életben hagyják és akár reménykedhet is pl. amnesztiában?
2010. jún. 6. 19:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a halálbüntetés abszolút értelmetlen dolog.Ha valaki olyan bűnt követett el,ami tényleg nagyon súlyos,akkor vele is tegyék azt meg,büntessék úgy meg,amit ő is tett másokkal..
2010. jún. 6. 19:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Én is egyetértek a halálbüntetéssel..De gondolj bele..Pl egy ember megöl 2 embert,hátulról fejbelövi őket..Ők "nem szenvedtek",mármint úgy értem,hogy nem tudják,hogy meg fognak halni azonnal,és nem szenvedtek.De a halálraítélt szenved,mert tudja,hogy meg fog halni,csak az idővel nincs tisztában.

Másrészt amíg nem végzik ki,addig foglalja a helyet,fűteni kell rá,etetni stb..ez mind az adófizetők pénze,aminek biztosan lenne jobb helye is.Nem tudom,egy elítélt egy napja mennyibe kerül,de ezt szorozd be kb 8 évvel...(most csak mondtam találomra egy számot)És gondolj bele,hogy hány halálraítélt van csak az USA-ben..dollármilliók mennek rá erre.

Harmadrészt én is azt tenném a bűnössel,mint amit ő is tett az áldozatával.De akkor ez nem halálbüntetés??Végülis kivégzik,csak másképpen..nem?

Mindent összegezve nem ellenezném a halálbüntetést akár nálunk is.és nem sajnálom őket..Csak a miértre keresem a választ.

Viszont abban igaza van az egyik válaszolónak,hogy ha kiderül a kivégzés után,hogy ártatlan volt.De akkor várhatnának még kb 200 évet is,hogy hátha lesz egy új bizonyíték..nem?Szerintem semmi értelme..Ebben a filmben azt mondták,hogy az kivégzések 99,5%-ában azt a személyt végzik ki,aki bűnös.Ha egy orvosi műhiba után meghal a beteg...nos...szerintem ez is nagyjából ilyen eset...

2010. jún. 6. 20:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem vagyok a halálbüntetés híve. Ezt előre leszögezem.

A halálbüntetés melletti érvek leginkább gazdasági okokra hivatkoznak, vagy bosszúvágyról tanúskodnak.

2010. jún. 7. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!