Miért nem végzik ki "azonnal" a halálraítélteket?
Én is egyetértek a halálbüntetéssel..De gondolj bele..Pl egy ember megöl 2 embert,hátulról fejbelövi őket..Ők "nem szenvedtek",mármint úgy értem,hogy nem tudják,hogy meg fognak halni azonnal,és nem szenvedtek.De a halálraítélt szenved,mert tudja,hogy meg fog halni,csak az idővel nincs tisztában.
Másrészt amíg nem végzik ki,addig foglalja a helyet,fűteni kell rá,etetni stb..ez mind az adófizetők pénze,aminek biztosan lenne jobb helye is.Nem tudom,egy elítélt egy napja mennyibe kerül,de ezt szorozd be kb 8 évvel...(most csak mondtam találomra egy számot)És gondolj bele,hogy hány halálraítélt van csak az USA-ben..dollármilliók mennek rá erre.
Harmadrészt én is azt tenném a bűnössel,mint amit ő is tett az áldozatával.De akkor ez nem halálbüntetés??Végülis kivégzik,csak másképpen..nem?
Mindent összegezve nem ellenezném a halálbüntetést akár nálunk is.és nem sajnálom őket..Csak a miértre keresem a választ.
Viszont abban igaza van az egyik válaszolónak,hogy ha kiderül a kivégzés után,hogy ártatlan volt.De akkor várhatnának még kb 200 évet is,hogy hátha lesz egy új bizonyíték..nem?Szerintem semmi értelme..Ebben a filmben azt mondták,hogy az kivégzések 99,5%-ában azt a személyt végzik ki,aki bűnös.Ha egy orvosi műhiba után meghal a beteg...nos...szerintem ez is nagyjából ilyen eset...
Nem vagyok a halálbüntetés híve. Ezt előre leszögezem.
A halálbüntetés melletti érvek leginkább gazdasági okokra hivatkoznak, vagy bosszúvágyról tanúskodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!