Hogy kezdjek bele a rappelesbe? Hogy irjam az elso szamom?
Balázs kérdi, mi a tünet,
Oszt balra nézek, fáj a fülem.
Am. nem fáj, miért fájna?
Ide rímel, hogy sonkára.
Asszem érted..
Ha azt se tudd hogy irj szöveget akkor miert akarsz rappelni?(: Ha valamihez nem ertesz ne eroltesd :D
18L
Második vagyok. Ha bele gondolsz alap dolog lenne amiket leirtal akarkinek hogy szotag szam rimeles meg tartalom legyen stb. Ezeket ha meghallgatunk egy számot mi is látjuk hogyan épül fel :)
Ha valaki ezt tudja akkor el kell tudnia indulni. Ha nem tudja ezt se akkor ott felesleges eroltetni ;)
Én először csak szövegeket kezdtem el írni, a szövegeim minden embernek akinek megmutattam, tetszett. Úgy gondoltam, szerzek zenei alapot és rárappelem. Igaz, még egy kis gond van a levegő beosztásával de gyakorlat teszi a mestert! Első lépés: találj egy témát, amiről szólni fog a rapp. Én például olyan rappszövegeket szoktam gyártani, amiben nem csak értelem van, de egy kis érzelmet is nyújt. Egy-két szövegem van talán, ami az élettel kapcsolatos, de abban sem az a főtéma, hogy milyen szar, hanem elmesélem a véleményemet, min kéne változtatni.
2. lépés: ne konyhanyelven fogalmazz, hanem vidd át "átvitértelembe", amőgy meg fontos az értelem is, de a legfontosabb a rapp-nél, hogy hogyan hangzik. Mert a gyorsrappeknél, hallás útján nem kis biztos hogy meg tudják érteni.
3. Szerezz egy jó alapot (én mondjuk ezt preferálnám első lépésnek mert könnyebb úgy ütemezni a szótagszámot, meg a többit hogy van egy határ a szemem előtt)
Először eddig juss el! Ha nem világos valami, vagy kérdésed van, írj rám privátban. Remélem tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!